De 567 ingang print

Alles over onze geliefde MFB boxen in deze categorie.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

13 mei 2017, 19:29

Vandaag even tussendoor de onlangs verworven 567 onder de loep genomen.
De automatische in/ uitschakeling werkte niet meer.
Vast de 4 elco's vervangen potmeters gereinigd en ook de schakelaar.
Hier is toch wat contactspray gebruikt de 2 signaal kabels gewoon groen en zeg maar gerust aan 't rotten.
ingpr567.JPG
Terug gebouwd en..... Geen geluid???
De zwarte draden om gewisseld...aargh.
Gelukkig niks ernstigs maar ook nu foutjes zijn zo gemaakt, vlug, vlug...

Wat doen jullie met die soldeeroogjes??? Vind het verschrikkelijke dingen, ik laat ze op vervelende plaatsen weg.
Zijn toch wel groot maar klinken wel vet.
Iemand die weet of de demping schuim of glaswol is bij deze uitvoeringen?

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
nijhuisr
Berichten: 1489
Lid geworden op: 16 jan 2012, 00:40
Locatie: Alkmaar

14 mei 2017, 11:01

Soldeer oogjes? waarom zou je de kabels losmaken? hoeft helemaal niet.
Denon pre-amp DAP2500A 2xDenon 720A CD60 SL1200mkII
MFB 4x541 4x532 4x544 2x587 2x585 2x545 2xF9638 F9414
Zelfbouw A20 box uit het groene 1971 boekje met AD1256 W8
Zelfbouw box 4 weg met de 12100
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

14 mei 2017, 12:20

Heb al enkele keren gehad dat ze net niet vast zaten op/in de print.
Vandaar mijn vraag.

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

14 mei 2017, 16:31

Ik zie wel vaker groene prut uit die kabels komen. Heeft volgens mij niks te maken met contact spray maar met smeermiddel dat destijds bij de productie van de kabel werd gebruikt.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

14 mei 2017, 18:26

Hoi Thomas,

Kan 't ook zijn maar tis wel alleen bij de schakelaars en vaak zijn de kabeltjes heel plakkerig.
Misschien is het het de oude soldeerhars wat in de kabel is getrokken.
Maar de signaaldraden zijn nu van Tasker dus weer prima.

Ik zal binnenkort weer wat elcosets nodig hebben voor de nieuwe aanwinsten. :roll:.

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Plaats reactie