Oh, jee.. Jamie gaat vreemd met een Behtah! Oftewel.. HELP!!

Natuurlijk is er meer in de wereld dan alleen vaderlands trots. Waar stoeien we nog meer mee? Laat het hier zien!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
jamie
Berichten: 2494
Lid geworden op: 25 jan 2007, 08:22
Locatie: Wormer

03 apr 2014, 19:00

Sinds kort ben ik in het bezit van een Sony SL-HF100 Hifi stereo Betamax slikker.
Ik heb het volgende probleem:
Hij slikt geen banden meer.
Ook de koppenschijf draait niet.
Het lijkt of de gehele servosturing niet thuis geeft.
Ja, ik heb de elco's in de voeding al vervangen.
Alle spanningen kloppen.
Wie kan me helpen?
Ik kom er zelfs met behulp van de servicemanual niet uit.
Ben nu de tel echt kwijt..
Nee, hoor.. Mijn hobby loopt echt niet uit de hand..
Of toch??
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6473
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

24 apr 2014, 17:23

Jamie, hier worden jouw problemen beschreven:
http://www.palsite.com/100tech.html


Dat de kop niet draait heeft te maken met een defecte sensor(zie pagina)
die zich aan de onderzijde van de kopmotor bevind.
Onderdeksel eraf, moertje van het vliegwiel los.. Let op deze is magnetisch,
en kan even wat moeite kosten om hem er af te tillen nadat de moer los is.
Alleen dan kun je er bij komen. Een 4 poots sensortje wat in een plastic huisje rust, badend in een opgedroogd kloddertje lijm.
Afbeelding

Lijm wegkrabben, grote kans dat ie het weer doet ivm kortsluiting. Zo niet.. Sensor uit een sloper halen.
Dat kan uit de hele SL en C serie machines, zijn allemaal het zelfde.

Ik heb hier sinds van de week een SL-C33EC staan met een zelfde klacht, de kop draait niet,
prima banden zap machine, overzetten doe ik dan vervolgens met de SL-HF150,
dus hij MOET het gewoon weer gaan doen hehe

Ook het cassette laad mechanisme wordt daar besproken.

Handige site voor de beta-sleutelaars :D

Succes, mede videostapelaar.
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
jamie
Berichten: 2494
Lid geworden op: 25 jan 2007, 08:22
Locatie: Wormer

24 apr 2014, 17:40

Inderdaad, die site had ik ook al gevonden.
Maar hij slikt de band ook niet in.
Kortom, er werkt mechanisch helemaal niets.
Voeding is ok.
Volledig opnieuw ge elco'd .
Alle spanningen die er uit gaan kloppen.
Ik vermoed dat het servobord problemen geeft.
Heb daar ook wat elco'tjes vervangen, maar hij blijft mechanisch dood.
Ben nu de tel echt kwijt..
Nee, hoor.. Mijn hobby loopt echt niet uit de hand..
Of toch??
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6473
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

24 apr 2014, 17:45

jamie schreef:Inderdaad, die site had ik ook al gevonden.
Maar hij slikt de band ook niet in.
Kortom, er werkt mechanisch helemaal niets.
Voeding is ok.
Volledig opnieuw ge elco'd .
Alle spanningen die er uit gaan kloppen.
Ik vermoed dat het servobord problemen geeft.
Heb daar ook wat elco'tjes vervangen, maar hij blijft mechanisch dood.

Gaat de machine wel aan?
Dan druk je de band er in en wat gebeurt er dan ?
Slikt ie hem niet in? Schakelaar in de cassettelift al nagekeken ?
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
jamie
Berichten: 2494
Lid geworden op: 25 jan 2007, 08:22
Locatie: Wormer

24 apr 2014, 17:54

Machine gaat wel aan.
Tuner en klok werken.
Als je de band in de sleuf duwt hoor je de schakelaar wel schakelen.
Heb daaraan gemeten en die werkt.
Staat ong. 5,5 volt op.
Maar er gebeurd niets.
Band wordt niet naar binnen getrokken en niet ingeregen.
Mechanisch volledig dood.
Ben nu de tel echt kwijt..
Nee, hoor.. Mijn hobby loopt echt niet uit de hand..
Of toch??
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6473
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

24 apr 2014, 17:57

jamie schreef:Machine gaat wel aan.
Tuner en klok werken.
Als je de band in de sleuf duwt hoor je de schakelaar wel schakelen.
Heb daaraan gemeten en die werkt.
Staat ong. 5,5 volt op.
Maar er gebeurd niets.
Band wordt niet naar binnen getrokken en niet ingeregen.
Mechanisch volledig dood.
Dan is je cassettemechanisme OK.

Naast het cassettemechanisme bevind zich de motor met de gekartelde snaar (inrijg motor)
Krijgt deze ook spanning zodra je de tape erin drukt?
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
jamie
Berichten: 2494
Lid geworden op: 25 jan 2007, 08:22
Locatie: Wormer

24 apr 2014, 18:01

Nog niet aan gemeten.
Is een goeie..
Strakjes even naar kijken.
Moet nu eerst even een versterker voor een ander forumlid aftakelen in A'dam.
Ben nu de tel echt kwijt..
Nee, hoor.. Mijn hobby loopt echt niet uit de hand..
Of toch??
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6473
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

24 apr 2014, 18:10

jamie schreef:Nog niet aan gemeten.
Is een goeie..
Strakjes even naar kijken.
Moet nu eerst even een versterker voor een ander forumlid aftakelen in A'dam.

Succes met de hele hap!
Ik heb nog een SL-F60 sloper staan, daar zit nog een werkende inrijg motor in.
Is het zelfde mechaniek als de 100-150 dus als je te kort komt...
Kiek maar.
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Plaats reactie