akai 4000 ds

Natuurlijk is er meer in de wereld dan alleen vaderlands trots. Waar stoeien we nog meer mee? Laat het hier zien!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
oldiejarenfan
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2017, 20:42

06 jul 2017, 20:49

vraag, van een leek
akai tape deck 4000 ds aangeschaft.
is het normaal als ik de power inschakel,dat het asje direct gaat draaien ?
of is dat uit te zetten op een andere manier.
sorry echt een leke vraag :oops:
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2643
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

06 jul 2017, 20:54

Je bedoelt de capstan neem ik aan.
Zo ja die gaat als je de power schakelaar op ON zet inderdaad draaien.

Overigens hoort dit in de rubriek NON-PHILIPS PROJECTEN thuis. Misschien kan dit topic verplaatst worden aub.
Laatst gewijzigd door PatrickVB op 06 jul 2017, 20:56, 1 keer totaal gewijzigd.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10324
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

06 jul 2017, 20:55

even graven hoor, ik dacht dat je de power switch niet nodig hebt om het aan of uit te doen.
Ik dacht in de Off stand dat je hem aan krijgt door de bandvoeler naast de drukrol omhoog te doen.
Het idee is dat als de band aan z'n eind is dat hij dan afslaat.
Heb je de switch op On gezet slaat hij niet af dacht ik maar het is al lang geleden dat ik met een 4000DS gespeeld heb.

En welkom hier! de juiste plek vinden om vragen te stellen komt wel als je een beetje de weg hebt leren kennen.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2643
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

06 jul 2017, 20:56

Remi schreef:even graven hoor, ik dacht dat je de power switch niet nodig hebt om het aan of uit te doen.
Ik dacht in de Off stand dat je hem aan krijgt door de bandvoeler naast de drukrol omhoog te doen.
Het idee is dat als de band aan z'n eind is dat hij dan afslaat.
Heb je de switch op On gezet slaat hij niet af dacht ik maar het is al lang geleden dat ik met een 4000DS gespeeld heb.
Klopt als een bus.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 8159
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

06 jul 2017, 23:05

PatrickVB schreef:
Remi schreef:even graven hoor, ik dacht dat je de power switch niet nodig hebt om het aan of uit te doen.
Ik dacht in de Off stand dat je hem aan krijgt door de bandvoeler naast de drukrol omhoog te doen.
Het idee is dat als de band aan z'n eind is dat hij dan afslaat.
Heb je de switch op On gezet slaat hij niet af dacht ik maar het is al lang geleden dat ik met een 4000DS gespeeld heb.
Klopt als een bus.
:text-+1:
Erres SX6290 SX6396 SX6198 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 CD1471 Philips GF403 RH591 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD471 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
oldiejarenfan
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2017, 20:42

07 jul 2017, 20:37

bedankt voor de info.
als ik de handel rechts naast de aandrijfrol omhoog beweeg,gaat het asje draaien ,
en slaan de vu meters uit.
kijken of ik hiermede uit de voeten kan.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3752
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

07 jul 2017, 21:29

Ja, dat hoort zo. De netschakelaar en de schakelaar achter de bandspanningsregelaar staan parallel. (zoals enkele medefreaks al schreven)
Dat geeft een leuk effekt op het einde van de band :?

Ik heb de bedrading veranderd zodat de netschakelaar ook echt als aan-uitschakelaar werkt en de schakelaar achter de bandspanningshendel alleen de motor schakelt.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 8159
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

08 jul 2017, 09:23

Hoi. Als je op deze wijze de band inlust, dan hoef je de aan/uit-schakelaar niet op "aan" te zetten. De hendel die omhoog wordt bewogen en gehouden door de tape (zoals op de foto), schakelt het apparaat aan. Voordeel is als de tape op is, dan schakelt de bandrecorder vanzelf uit omdat het hendel dan omlaag beweegt (zwaartekracht en lichte veerkracht). Het is ook mogelijk om de band in te lussen zonder deze hendel te gebruiken. Dan moet je het apparaat aan schakelen om af te kunnen spelen. Echter bij einde band blijft ie dan gewoon doordraaien.

Foto van mijn Akai 4000DS MKII (qua constructie exact gelijk aan de 4000DS):
Afbeelding
Erres SX6290 SX6396 SX6198 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 CD1471 Philips GF403 RH591 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD471 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2643
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

08 jul 2017, 09:32

Waar je op moet letten is dat als de band aan het einde is en de recorder uit geschakeld is dat de drukrol tegen de capstan gedrukt blijft.
Zet hem dan wel weer in de stopstand. Anders krijg je deukjes in de drukrol.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 8159
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

08 jul 2017, 09:33

PatrickVB schreef:Waar je op moet letten is dat als de band aan het einde is en de recorder uit geschakeld is dat de drukrol tegen de capstan gedrukt blijft.
Zet hem dan wel weer in de stopstand. Anders krijg je deukjes in de drukrol.
Da's een goeie tip. Dat moet je natuurlijk niet vergeten. :clap:
Erres SX6290 SX6396 SX6198 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 CD1471 Philips GF403 RH591 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD471 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Plaats reactie