display DSC 950 doet het vaker niet dan wel

Het digitale broertje van onze MFB; Digital Speaker System. In de jaren '90 bouwt Philips voor de lol wederom een aantal actieve speakers van superklasse.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Shackattack
Berichten: 54
Lid geworden op: 23 sep 2012, 06:05

14 feb 2016, 16:18

Ik heb sinds kort een DSC 950 met DSS 930 speakers.
Het probleem is dat de display van de controller het meestal niet doet. Soms wel.
De controller werkt verder prima. Iemand een idee?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

14 feb 2016, 17:14

Voeding nakijken.
Shackattack
Berichten: 54
Lid geworden op: 23 sep 2012, 06:05

15 feb 2016, 21:41

Beste Movieman,
Dank voor de reactie. Ik had het wel verwacht. Ik ga in het schema verder kijken wat ik ga nameten, eventueel ga vervangen en opnieuw solderen. Uiteraard ESD Safe.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

15 feb 2016, 21:56

De voedingsprint helemaal doorsolderen en dan met name de heethoofdige driepoten. Kijk vooraan ff daar zitten wat diodes en weerstanden op een rij, die zitten meestal ook allemaal los. Elco's van de voeding vervangen, geen risico's nemen. Achter het display zit een 220µF/10V axiaaltje, die moet er zeker uit, zijn altijd gaar die dingen.
Shackattack
Berichten: 54
Lid geworden op: 23 sep 2012, 06:05

18 feb 2016, 19:59

Beste Movieman,
Dank voor de tips. Ik ben aankomende week vrij. Ga ik aan de slag. Jullie horen hier het resultaat.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

18 feb 2016, 20:49

Eerst het kunststof stangetje van de netschakelaar en de trafo los maken voordat je de print eruit haalt. Gebruik goede elco's, geen Chinese rommel, ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen!
Shackattack
Berichten: 54
Lid geworden op: 23 sep 2012, 06:05

01 mar 2016, 21:29

Beste Movieman,
Ik heb op de displayprint beide condensatoren vervangen. Het zijn 2 radiale condensatoren van ik meen 47uF/25V en 100uF/10V. Bij het eerste keer aanzetten deed alles het. Later viel het display toch weer uit. Een beetje kloppen op de kast, deed het display weer oplichten. Ik denk dat ik de voeding verder moet doorsolderen. Ik heb alle condensatoren vervangen op zowel voeding als display print. Ik heb de contacten op de voedingsprint grotendeels opnieuw gesoldeerd. Ik zal de rest dan ook maar solderen. Het apparaat werkt verder nog steeds goed.
Misschien verder nog suggesties? koudespray?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

01 mar 2016, 21:48

Je hebt de belangrijkste elco op het frontprintje overzien, de 220µF/10V axiale onder het display. De twee die je noemde gaan niet snel stuk. Kijk de solderingen van het display zelf ook na, aan de hoekjes/uiteindes zitten de pootjes vaak los. Voeding goed nakijken, met name de driepoten, die zitten altijd los.
Plaats reactie