DSS940 automatisch laten in en uitschakelen

Het digitale broertje van onze MFB; Digital Speaker System. In de jaren '90 bouwt Philips voor de lol wederom een aantal actieve speakers van superklasse.

Moderator: Moderators

benno
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 mei 2015, 18:02
Locatie: Doetinchem

03 jul 2015, 23:06

Ik heb de volgende vraag, misschien heeft iemand hier een antwoord of een oplossing voor:
ik heb mijn DSS940's op een Sonos Connect aangesloten. Werkt allemaal goed met het aanzetten middels de DSS-afstandsbediening. Echter wordt er (vooral door de kinderen) vaak vergeten om de DSS-en weer uit te zetten na gebruik. Met als gevolg dat de speakers soms een nacht, dan wel dagen aan staat, zonder dat deze gebruikt worden.
Kan een DSS-speaker niet uit zichzelf aan- en uitschakelen zoals de MFB's ?
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9876
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

05 jul 2015, 17:20

nee dat doen ze niet
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

06 jul 2015, 20:57

Ik neem aan dat de DSS'en op de coax out van de Sonos draaien. Sluit de analoog uit aan op een inschakelautomaat die vervolgens de stroom van de dss'en uitschakelt bij geen signaal en weer inschakelt als de Sonos weer afspeelt.

http://www.mfbfreaks.com/forum/viewtopi ... at#p131569

Ben er net zelf een paar aan het solderen, weliswaar voor een actieve luidspreker zonder inschakelautomaat, staat ook altijd aan. Kost met componenten rond de 25-30 euro. Kan meerdere toestellen schakelen
benno
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 mei 2015, 18:02
Locatie: Doetinchem

07 jul 2015, 21:07

Inderdaad, ik heb de de DSS-en via coax aangesloten op mijn Sonos. Ik kan dan inderdaad de analoge output gebruiken voor een inschakelautomaat. Zijn die ook ergens kant en klaar te koop ?
Ik ben helaas niet zo handig met een soldeerbout (ik ben een Wtb-er/fietsenmaker)
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

08 jul 2015, 01:41

Voor zover ik weet zijn ze niet compleet te koop. De automaat zal de DSSen van stroom voorzien ik denk wel dat je ze vervolgens met de remote moet inschakelen. Best even proberen door de stroomkabel van de DSS eruit te trekken en met de Sonos spelend er weer in te doen. Kijk dan of ze weer inschakelen of niet. Ik draai ze op een Meridian systeem, inschakelen doen ze wel maar uitschakelen niet, tenzij ik de Meridian echt met de power off aan de achterzijde uitzet, maar alleen in standby blijven ze gewoon aan.

Je hebt toch nog een DSC950? De Sonor digitaal hierop aan en de DSSen op de DSC950, vervolgens de DSC aan de schakelautomaat hangen. Voor het inschakelen moet je na stroomtoevoer de DSC wel met remote uit standby halen. Zo ben je van het extra kabelgedoe naar de DSSen af, deze gaan automatisch uit als de DSC geen stroom meer krijgt. Verder volstaat dan 1 schakelautomaat, ik kan er wel een voor je maken.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

08 jul 2015, 14:05

De DSS-en gaan automatisch aan en in standby als ze (geen) signaal ontvangen op de digitale ingang. Ik weet niet wat de Sonos doet in slaapstand... Overigens lusten 2 DSS-en 40W in rust, MFB's zijn nog hebberiger.

Je zou inderdaad de truc met een (extra) analoge uitgang kunnen gebruiken. Knutsel een stopcontact aan de automaat, waar je de DSS-en inprikt. Kijk wel hoeveel vermogen je maximaal mag schakelen! De AC-outlets van de DSC zijn te zwak voor de DSS-en, gebeurt verder niks, zekeringen vliegen er alleen uit. :shock:
benno
Berichten: 6
Lid geworden op: 27 mei 2015, 18:02
Locatie: Doetinchem

08 jul 2015, 18:20

Ja inderdaad, de DSS schakelt zichzelf wel automatisch uit (en weer aan).
Zodra ik de spanning van mijn Sonos connect haal gaan de DSS-en na een 5-tal minuten uit, echter wanneer ik de spanning op de Connect er weer op zet gaan de DSS-en ook weer aan (zonder dat er muziek aan staat). Blijkbaar blijft er op de COAX vanuit de Sonos toch een signaal staan dat de DSS triggert om aan te gaan.
Ik ga eens kijken of de Sonos niet helemaal is uit te schakelen (deze blijft overigens ook in ongebruikte toestand vrij warm).
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

08 jul 2015, 18:28

Een kennis van me heeft ook zijn DSS-en op een Sonos aangesloten, ik zal hem eens vragen of er een instelling mogelijk is in het menu of zo...

Ik heb inmiddels antwoord gekregen, hij weet het niet, hij zet alles uit met een schakelaar, is ook beter want het spul vreet teveel stroom in standby.
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

09 jul 2015, 15:50

Ik heb toevallig net deze besteld en zal ze eens gaan testen 20 dollar pst

http://www.aliexpress.com/item/2pcs-Coa ... 75769.html

De voeding hiervan aan de automaat hangen, en de automaat aansturen via het RCA out signaal

De coax out op de adapter in en de coax kabel van de dss'en op de coax adapter out.

Wordt de voeding dus onderbroken krijgen de dss'en geen signaal meer (hopen we) en gaan ze uit, bij signaal via de RCA schakelt de voeding van de adapter weer in en is de link weer hersteld en zouden ze weer aan moeten gaan
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

09 jul 2015, 15:59

Ik zou zo'n kastjes niet gebruiken, zijn veel te link voor het digitale circuit van de DSC en DSS-en, zeker die goedkope dingetjes uit China...

De kans is ook groot dat je een hoop rommel (jitter en dat soort ongein) in het signaal krijgt of dat er data wegvalt...
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

10 jul 2015, 23:35

Na een middagje solderen
Na een middagje solderen
PRINT.jpg (61.29 KiB) 9187 keer bekeken
Inside the box
Inside the box
AUTOMAAT1.jpg (59.03 KiB) 9187 keer bekeken
Achterkant
Achterkant
AUTOMAAT2.jpg (54.79 KiB) 9187 keer bekeken
Hier de inschakelautomaat standalone mooi ingebouwd en met tweekleurig led voor rood in standby en groen in werking.

Dat met die adapter Movieman zal ik eens voorzichtig testen als deze binnenkomt, deze zou volgens de gebruiksaanwijzing niets aan het signaal doen en het As Is doorsturen, we zullen zien.

Meteen maar een eigen logo op geplakt. Kreeg alleen maar een platte eurostekker bus in het kastje
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

10 jul 2015, 23:39

Voorkant
Voorkant
AUTOMAAT3.jpg (42.69 KiB) 9187 keer bekeken
Automaat in Action
Automaat in Action
AUTOMAAT4.jpg (35.47 KiB) 9187 keer bekeken
Automaat in Standby
Automaat in Standby
AUTOMAAT5.jpg (51.6 KiB) 9187 keer bekeken
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

11 jul 2015, 11:25

MONStec was ook leuk geweest... :mrgreen:

Op zo'n euroconnector mag maximaal 2,5A, dat is ongeveer 500W, hetzelfde geldt voor de belasting van vinyltweelingsnoer oftewel 2x0,75mm², 2 DSS-en kan maar niet meer!

Waarom heb je niet een groter kastje gekocht, had je alle 4 de automaten erin kunnen doen... :roll:
Gebruikersavatar
koel007
Berichten: 134
Lid geworden op: 18 jan 2011, 20:24

11 jul 2015, 12:35

Ik had 2 oude Kron APS aktieve luidsprekers zonder inschakelen. http://www.mfbfreaks.com/forum/viewtopi ... ps#p126755 Daar moesten ze in. Voor de grap een standalone gemaakt voor in de douche, als je niet zingt gaat het licht uit :lol:
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

11 jul 2015, 13:12

Met de stop in de afvoer en het kastje in de douchebak hè... Geloof me dan gaat het licht ook uit... :mrgreen:
Plaats reactie