Pagina 1 van 3

Wat vraagjes mbt werking en probleempjes dss930 en dsc950

Geplaatst: 13 apr 2019, 13:42
door Zoonpanda
Hallo allemaal,

Gistermiddag 4 Dss-930's en een DSC-950 gekocht. Volgens de vorige eigenaar zijn de luidsprekers in goede werkende staat. Maar de DSC-950 werkt wel maar valt na een poosje volledig uit. Hij heeft er zelf naar gekeken en ik nu zelf net ook dat de printplaat waarop de zekeringhouders zitten ernaast de printplaat een beetje donkergekleurd is en verder op ook. Heb de controller wel aan gehad en dat gaat goed maar durf de DSS'en er niet op aan te sluiten tot het probleem is opgelost. Ook mis ik bij de DSS'en de beroemde eindplug. Is die echt nodig of kan je ook zonder zo'n ding het laten draaien?

Re: DSC-950 waarvan de diodes bij de voeding heet worden

Geplaatst: 13 apr 2019, 17:09
door Remi
Ik heb hier ook nog foto's van zo'n voeding en met name het rijtje bij het kabeltje is wat donkerder verkleurd, is wel normaal.
Je hebt kans dat de spanningsregelaars op deze print even opnieuw gesoldeerd moeten worden en wellicht ook de netschakelaar.

Zo'n eindplugje kan je wel even missen, zonder werkt het ook. Voor de lange termijn is het wellicht wel verstandig er wel eentje op te zetten, je kan ze nog wel kopen al zien ze er anders uit. het is een 75 ohm BNC afsluitweerstand, meestal nu in metaal. koop er een verloopstukje bij van tulp naar BNC en je bent klaar.

Re: DSC-950 waarvan de diodes bij de voeding heet worden

Geplaatst: 13 apr 2019, 23:03
door Zoonpanda
Zal morgen wel ff fotos plaatsen moet ze eerst bewerken voordat ik ze hier kan plaatsen. Wat mij ook opviel was het tulpsnoer wat erbij zat. Dat was 1 lange kabel met vier aftakkingen met tulpstekkers waarvan de draden ingetaped waren. Dat heb ik maar weggegooid niet echt betrouwbaar die kabel.

Re: DSC-950 waarvan de diodes bij de voeding heet worden

Geplaatst: 15 apr 2019, 08:55
door Zoonpanda
Nu je zei dat het niet ongewoon is dat de printplaat een beetje donkerder kleurt naast de zekeringhouders heb ik de foto maar achterwege gelaten. Heb van een mede forumlid die veel ervaring heeft met dss speakers gehoord dat nieuwe voedings elco's het probleem ook kunnen wegnemen. En eigenlijks zouden de 4 dss speakers ook gerecaped en afgeregeld moeten worden. En dat de eindplug die tegenwoordig als bnc stekker uitgevoerd is met een verloopstekker naar tulp wel beter is voor het systeem.

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 20 apr 2019, 22:30
door Zoonpanda
Gisteravond de DSC-950 om tien voor negen aangezet (zonder bronnen of DSS speakers) en heeft keurig aangestaan toen we naar bed gingen om twintig over twaalf.
Zou het kunnen dat hij door de signaalkabel in de war is geraakt bij de vorige eigenaar? Het was een lange kabel met vier aftakkingen met tulpstekkers waarvan de draden weer waren getwist met de hoofdkabel en netjes? afgetaped met ducktape.

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 22 apr 2019, 12:54
door Remi
heb je de netschakelaar die op de print zit al gechecked op het soldeer werk? en de spanningsregelaars?

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 22 apr 2019, 21:34
door Zoonpanda
nee nog niet. Zal deze week eens kijken.

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 23 apr 2019, 18:50
door koel007
De omschreven geknutselde kabel zou de oorzaak kunnen zijn, aangezien het signaal voor het in en uitschakelen van de DSC via de DSS link kabel loopt. (Je kunt via de afstandsbediening gericht op een van de DSSen de DSC aan en uitschakelen) Normaal worden de DSS doorgelust met 75 Ohm audiokabel. Je hebt 2 DSS uitgangen op de DSC, indien je beide gebruikt dan 2 eindweerstanden, een op elk paar. Ik gebruik audiokabels van CLICKTRONIC, erg betrouwbaar, beter dan de originele kabels

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 24 apr 2019, 22:46
door Zoonpanda
Omdat de DSC laatst een paar uur vlekkeloos heeft staan draaien zal ik morgen of vrijdag toch eens een poging doen om twee van de vier DSS930's aan te sluiten op de DSC950. Es zien wat er gebeurd (best spannend). Ook moeten twee van de 4 DSS930's cosmetisch opgeknapt worden. Dat wil zeggen hoekjes repareren van de kasten en wat lak schade.

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 25 apr 2019, 11:26
door Karsten
morgen of vrijdag toch eens een poging doen om twee van de vier DSS930's aan te sluiten op de DSC950.
:!: Let er daarbij op dat je eerst alle signaalverbindingen maakt en dan pas netstekers in stopcontacten gaat steken; Dit ivm met lekstromen en aanraakspanningen die ingangen op kunnen blazen. Ontmantelen van de proefopstelling in omgekeerde volgorde: Netstekers trekken en dan pas signaalverbindingen verbreken.

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 25 apr 2019, 22:28
door Zoonpanda
Goed dat je het zegt. Zal je wijze raad opvolgen. Eigenlijks het zelfde principe wat je met MFB's ook doet. Thanks….

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 26 apr 2019, 21:27
door Remi
er zit ook een netschakelaar achterop hoor :clap: :wink:

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 27 apr 2019, 17:41
door Karsten
Maar is die dubbelpolig? :think:
Anders toch beter netstekers trekken. :wink:

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 02 mei 2019, 22:31
door Zoonpanda
Afgelopen dagen 2 DSS'en aangesloten op de DSC950 in combinatie met een cd-speler. Het geluid wat eruit kwam was enorm vervormd en klonk hevig overstuurd. Zowel op speakergroep A/B/C. Vanavond de andere twee van de vier DSS'en aangesloten precies het zelfde. Van het eerste paartje ging eerst alleen rechts aan met vervormd geluid en als ik het volume verder open draaide op -40Db dan ging links ook aan en gaf het zelfde geluid als de rechter speaker vervormd en overstuurd. Zou het aan de kabels kunnen liggen? Zal wel een domme set van me zijn maar gebruik gewone tulp kabels zou dat de fout zijn of is er iets mis met de DSC950? aangezien alle 4 dss'en het zelfde geluid vertonen? of kun je de dss'en ook ergens anders op aansluiten bijvoorbeeld een digitale uitgang van een cd-speler? Hoe zit het dan met de volume? kun je die dan regelen met de kleine afstandsbediening die bij de dss'en geleverd word?

Re: DSC950 Gaat spontaan uit wat kan dat zijn?

Geplaatst: 02 mei 2019, 23:17
door Albert900
of kun je de dss'en ook ergens anders op aansluiten bijvoorbeeld een digitale uitgang van een cd-speler? Hoe zit het dan met de volume? kun je die dan regelen met de kleine afstandsbediening die bij de dss'en geleverd word?
Ja, dat kan, op de digitale uitgang van bijvoorbeeld een CD speler. Het volume regel je inderdaad met de kleine afstandsbediening die bij de DSS-en zat.

Maar eerst, dat vervormde geluid. Wat heb je op de ingang van de DSC950 aangesloten? En is dit analoog of digitaal? Als het analoog is, is het ingangsvolume dan niet te hoog want dan vervormt de A/D converter het signaal al.
Een andere oorzaak kan het luidspreker relais in de DSS zijn, zijn die al eens vervangen. Als die slecht contact maken kun je ook vervorming krijgen is mijn ervaring.

Met gewone tulpkabels zou het op zich wel kunnen werken, als ze niet te lang zijn. Maar 75 ohm coax is beter. En wel de afsluitweerstand op de uitgang zetten.