DSS 930 vandaag aangeschaft maar teleurgesteld

Het digitale broertje van onze MFB; Digital Speaker System. In de jaren '90 bouwt Philips voor de lol wederom een aantal actieve speakers van superklasse.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 mar 2018, 00:39

Ik weet precies wat je nodig hebt en waar je het krijgt. Jij wilde elders je componenten gaan bestellen en ja dan is het voor mij einde verhaal.

Als de rimpelstroom van de voedingselco's te laag is of als ze niet op de print passen, jammer. Er zijn meer dingen waar je op moet letten maar je wilde eigenwijs zijn...

De originele bruggelijkrichters worden niet meer geproduceerd en ze zijn bovendien iets te krap bemeten daarom gaan ze vermoedelijk ook stuk, maar zoals gezegd, niet meer mijn probleem.
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

20 mar 2018, 10:03

Ik weet precies wat je nodig hebt en waar je het krijgt. Jij wilde elders je componenten gaan bestellen en ja dan is het voor mij einde verhaal.

Als de rimpelstroom van de voedingselco's te laag is of als ze niet op de print passen, jammer. Er zijn meer dingen waar je op moet letten maar je wilde eigenwijs zijn...

De originele bruggelijkrichters worden niet meer geproduceerd en ze zijn bovendien iets te krap bemeten daarom gaan ze vermoedelijk ook stuk, maar zoals gezegd, niet meer mijn probleem.
Eigenwijs? Ik heb je links meteen opgeslagen en daar ook de onderdelen besteld?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 mar 2018, 11:18

Ik dacht toch dat ik ABN spreek...
En ook de 3300uf 80v was moeilijk te vinden maar daarvan heb ik er ook 4 op ebay kunnen bestellen.
Ik heb 4x de D3SBA20 gekocht via eBay.
Nog iets: een 24V-relais kun je er niet zomaar inzetten. Je moet de spanning aanpassen anders branden de spoeltjes door. De originele zijn 36V, vandaar.
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

20 mar 2018, 14:08

Ik dacht toch dat ik ABN spreek...
En ook de 3300uf 80v was moeilijk te vinden maar daarvan heb ik er ook 4 op ebay kunnen bestellen.
Ik heb 4x de D3SBA20 gekocht via eBay.
Nog iets: een 24V-relais kun je er niet zomaar inzetten. Je moet de spanning aanpassen anders branden de spoeltjes door. De originele zijn 36V, vandaar.
Hoi Movieman,

Ik heb alles besteld bij https://nl.mouser.com

dank je wel voor de tip, dan zal ik per direct even andere relais bestellen en erin zetten, deze goed? https://www.rexel.nl/nln/Rexel/Industri ... 2700527767

Movieman heeft het ook nut om de grote print in de DSC-950 te re-cappen of zeg jij van voeding en die elco onder het display 220uf/10v is voldoende?

Wat betreft de relais: dus de relais die hier in de webshop verkocht worden voor de FA-930 zijn dus ook gewoon niet geschikt voor de FA-930? want hier zitten namelijk ook precies dezelfde in en ook 36v
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

20 mar 2018, 14:21

Oh ja ik zie het al in een andere post van je, er moet deze nog tussen dan: https://www.conrad.nl/nl/yageo-mf0207ft ... 17659.html
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

20 mar 2018, 14:21

Ik kan ook deze bestellen: https://www.ebay.nl/itm/Philips-FA-920- ... OSwCJxaP80~ die zijn wel 36v
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 mar 2018, 14:27

Het FTR-F1 CD024 relais van FT kost maar € 2,50 bij Conrad. Waarom zo duur doen? Nergens voor nodig. Die weerstand zet je op de plaats van een draadbrug, je ziet er niks van.

De axiale elco's (47µF/25V op het digital board) van Vishay BC zijn te duur bij Mouser, je moet ze bij Conrad bestellen. Alle andere kleine elco's daarvoor gebruik ik ook Vishay BC, de 037/038-serie.

De gelijkbruggen die erin zitten, zijn van matige kwaliteit, als je nu dezelfde bestelt dan heb je straks weer problemen. Niet doen dus.

Voor de voedingselco's gebruik ik longlife Nichicon LGY, deze hebben de juiste diameter, 25 (3300µF/80V) en 22mm (2200µF/50V), ze passen netjes op de print, krijg je bij Mouser. Het zijn de meest geschikte degelijke vervangers. Je krijgt van Vishay BC 058-serie een 2200µF/40V, die past ook, heeft een hogere rimpelstroom dan de LGY van Nichicon, maar of het echt veel uitmaakt, denk het niet...
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

20 mar 2018, 15:04

Het FTR-F1 CD024 relais van FT kost maar € 2,50 bij Conrad. Waarom zo duur doen? Nergens voor nodig. Die weerstand zet je op de plaats van een draadbrug, je ziet er niks van.

De axiale elco's (47µF/25V op het digital board) van Vishay BC zijn te duur bij Mouser, je moet ze bij Conrad bestellen. Alle andere kleine elco's daarvoor gebruik ik ook Vishay BC, de 037/038-serie.

De gelijkbruggen die erin zitten, zijn van matige kwaliteit, als je nu dezelfde bestelt dan heb je straks weer problemen. Niet doen dus.

Voor de voedingselco's gebruik ik longlife Nichicon LGY, deze hebben de juiste diameter, 25 (3300µF/80V) en 22mm (2200µF/50V), ze passen netjes op de print, krijg je bij Mouser. Het zijn de meest geschikte degelijke vervangers. Je krijgt van Vishay BC 058-serie een 2200µF/40V, die past ook, heeft een hogere rimpelstroom dan de LGY van Nichicon, maar of het echt veel uitmaakt, denk het niet...
Heel erg bedankt movieman!
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 mar 2018, 15:26

Je zou voor de 2200 ook een Nichicon UPW of UHW kunnen gebruiken, 10.000 uur en een rimpelstroom van 3,5A ergens in die buurt.
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

21 mar 2018, 09:51

Je zou voor de 2200 ook een Nichicon UPW of UHW kunnen gebruiken, 10.000 uur en een rimpelstroom van 3,5A ergens in die buurt.
Super, dank je!
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

21 mar 2018, 11:16

De afstand tussen de pootjes is weliswaar 7,5mm maar die passen ook op de print, er zitten extra gaatjes in.
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

21 mar 2018, 14:39

De afstand tussen de pootjes is weliswaar 7,5mm maar die passen ook op de print, er zitten extra gaatjes in.
Movieman dank je wel!

Movieman welke elco moet er standaard sowieso vervangen worden op het frontpanel van de DCS zei jij?

http://hallozenid.nl/20180321_143419.jpg

Is dat die blauwe links direct onder het display?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

21 mar 2018, 15:07

Deze. 220µF/10V.
dsc.jpg
dsc.jpg (9.08 KiB) 1521 keer bekeken
zenilygy
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 feb 2018, 12:18

21 mar 2018, 15:18

ah super dank je wel! Hij is eruit!
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

21 mar 2018, 16:04

De constructie kun je een beetje omhoog duwen dan kun je de elco eruit halen...
Plaats reactie