aansturing dss940

Het digitale broertje van onze MFB; Digital Speaker System. In de jaren '90 bouwt Philips voor de lol wederom een aantal actieve speakers van superklasse.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
wilbertendiny
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 feb 2012, 22:46

05 jul 2017, 16:12

ik heb de box aangesloten via een audio analog to digital converter.
dit werkt uitstekend als ik de box eerst aangesloten heb via de DSC950, dan deze verbinding verbreek en vervang door de analog/digital converter.
Als ik rechtstreeks opstart zonder eerst de DSC950 te gebruiken komt er geen geluid uit de box. Ik denk ik dat er ergens een opstart bitje mis. Wie kan me helpen?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 jul 2017, 17:11

Waarom maak je voor iedere vraag over je luidsprekers een apart onderwerp aan? Het wordt wel heel erg onoverzichtelijk zo.

Ik heb nog nooit van een opstartbitje gehoord. De DSS-communicatie bestaat uit een laagfrequent datasignaal en een hoogfrequent audiosignaal.

Als ik al je problemen lees, en dat zijn er inmiddels heel wat, dan vermoed ik toch een elektronisch probleem in je DSC of luidsprekers: losse soldeerverbindingen. Als je een relais kunt vervangen dan kun je ook een paar cinchconnectoren vast solderen, toch...

De vraag is ook wat je voor een ADC gebruikt en wel signaal deze produceert, als je net de verkeerde te pakken hebt dan snappen de DSS-luidsprekers er niks van en doen niets. Van welk apparaat gebruik je welke analoge uitgang? Een hoofdtelefoonuitgang (laptop, smartphone etc.) daarvan klopt de impedantie niet dus dit kan fout gaan.
wilbertendiny
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 feb 2012, 22:46

05 jul 2017, 18:35

ik gebruik een radio internet ontvanger met een analoge uitgang. Het werkt wel als ik maar eerst de verbinding maak met de DSC950 en deze daarna vervang (zonder de boxen uit te zetten) door de analo/digital converter die op zijn beurt weer signaal ontvangt van de internet tuner.
Ik kan ook niet de installatie bedienen met de AB van de DSC950 via de boxen, of heb hiervoor de speciale AB van de boxen voor nodig ?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 jul 2017, 21:00

Je mag deze apparatuur NOOIT "hot-pluggen"! Altijd eerst de stekkers uit het stopcontact als je kabels verwisselt of aansluit. Ik heb je gezegd wat er aan de hand is, diverse keren al, blijkbaar luister je niet naar me. Ik geef het op.
Albert900
Berichten: 1932
Lid geworden op: 04 apr 2013, 22:56

05 jul 2017, 22:04

Ik denk dat het wel meevalt beste DSS dokter. De DSS-en kunnen werken met een standaard SPDIF signaal (in de manual staat het nog als EBU beschreven) alleen moet je dan op de box met de afstandbediening het volume regelen. In de DSS930 zit in ieder geval een mooie reclocker tussen in- en uitgang en ook de in- en uitkoppeling van het communicatiesignaal is gebufferd. Dus met het hot-pluggen voorzie ik weinig problemen.
CD304,FA920,FT930,FT950,FV930,CD931,CD940,CD950,FC931,FC950,DCC900,DCC951,DSC950,
DSS930,CDI220,CD753,DCC730,FC870,EQ670,SX6090/190/290/390/5877,AH489,CD614,AF977,
DAT850 (en z'n JVC halfbroer). 4x RH541,2 xRH544/00R,2xRH544/78R,2xAH586 en 2xAH587.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

06 jul 2017, 11:27

Geen commentaar.

Nou ja, om je gerust te stellen, onlangs een FA931 hier gehad van een forumlid, I/O-IRQ van de CPU defect juist vanwege zo'n grapjes. Dit was overigens de eerste keer dat ik een defecte CPU in een 900-serie apparaat ben tegengekomen, oftewel gaan die dingen normaliter niet stuk.
Plaats reactie