VR2020 artefact

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2719
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

20 feb 2016, 21:34

Ik ben er wel.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2719
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

20 feb 2016, 22:15

Ik ben er wel.
Behalve dinsdag
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7439
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

21 feb 2016, 11:51

Superlux Will :D bijgaand nog wat betere doorlichtfotos van de print, vierkantjes zijn vias.
Mijn leds trekken volgens de meter op de regelvoeding 100 mA. Dan branden ze net op vol.
Das bij 2V.
Ik zal nog eens kijken naar de ontbrekende weerstand.
Tot zover veel dank voor je werk!
Bijlagen
achterzijde.jpg
compzijde.jpg
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7439
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

21 feb 2016, 16:03

100 punten voor Will: R3109 van audiolevel naar massa, zit verstopt bij chip 7054!
Voor meetdoeleinden leek het me handiger om die 47k maar even bij de voortrap (U160-M4) te plakken, dan werkt het ook zonder aangevuld frontpaneel. Aldus uitgevoerd:

Play � zie scoopbeelden. Multimeter DC waarde = 100mV stil, 585mV highscore.
Geeft dit nog aanleiding om de berekende weerstandswaarden aan te passen? Of moet ik een lagere waarde als R3109 plaatsen? We kunnen nu nog kiezen, een instelpotje op de plek van 3109 zou ook kunnen? Dan kan je het op het oog afstellen op leuke werking.
Bijlagen
zweeftrapje.jpg
zweeftrapje.jpg (21.75 KiB) 6058 keer bekeken
max_audio_level.jpg
max_audio_level.jpg (26.69 KiB) 6058 keer bekeken
gemidd_audio_level.jpg
gemidd_audio_level.jpg (28.3 KiB) 6058 keer bekeken
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3837
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

21 feb 2016, 16:43

De spanningsdeler zal ik aan de hand van de gegeven waarden en scoopbeelden narekenen en aanpassen aan een aangename werking. Het zit in elk geval enorm dicht bij de theorie.

Wordt vervolgd.

De LED-weerstanden moeten groter Grom. Die 25 mA per uitgang en de bijbehorende dissipatie vindt de LM339 verre van prettig. Het ic heeft een sink-current van max 16mA.

Een rode LED heeft een spanningsval van 1,7V bij 2V stook je hem kapot.

Zet maar eens 5V een led en een instelpot van 1k in serie. Ik vewacht dat je op 330 tot 470 ohm prima licht hebt.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3837
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

21 feb 2016, 21:14

Zo, alles nog eens nagekeken en nagerekend. Het resultaat heb ik in het originele bericht gezet, dat scheelt zoeken en bladeren.

Und wie immer: alles ohne gewähr :wink:

Zo Grom, morgen maar even bij de locale E-boer langs en daar 0,75 euro voor een chippie en nog een paar centen voor een ic-voetje uitgeven.

Ben benieuwd.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7439
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

26 feb 2016, 12:32

Nu dan! Spullegies kwamen nog net op tijd binnen, gisteravond de resterende delen conform tabelkolom ��50mV�� ingesoldeerd en voor de derde keer dat zwartkartonnen maskertje aangelegd.
Test met een tape: hij doet het zomaar in een keer! 4e ledje blijft echter uit, dat is jammer van de moeite. Derhalve R3110 aangepast van 120k naar 220k en zie aan, alle vier in gebruik met de hoogste als peak level indicatie. De eerste blijft nu aan in play (mogelijk vanwege de constante zachte brom in het geluid) maar dat geeft niet. Het hele spul gaat wel op zwart in standby.

http://gromsound.mfbfreaks.com/buf/audioind.mpg

Perfect! 1000 punten en evenzoveel dank aan Will voor het uitzoek- en rekenwerk. Samen kan je alles!

Party on, inicatorheads!

(ps ik heb natuurlijk ook wel een digicam met geluid maar die 16:9 files kan ik niet verwerken, dus dan maar uit een ��silent�� 4:3 fotocameraatje in filmmode).
Bijlagen
definitief.jpg
definitief.jpg (26.24 KiB) 5976 keer bekeken
audioindklaar.jpg
audioindklaar.jpg (21.23 KiB) 5976 keer bekeken
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9309
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

26 feb 2016, 13:00

Mooi werk, Grom en Will ! :D
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2719
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

26 feb 2016, 13:17

Ziet er goed uit.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3837
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

26 feb 2016, 21:33

Mooi werk Grom! Zo is het een uniek exemplaar geworden.

Er moet een hoorbare brom in het signaal zitten, want de eerste led gaat aan bij 200mV 0-top, dat is ongeveer 140mV rms.
Met 220k gaat led-4 aan bij ongeveer 560mV rms.

Knippert het balkje ook bij opname?
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7439
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

27 feb 2016, 15:39

Uiteraard Will, het is de modulator audiofeed dat werkt evenzo in opname.
Mooi gelukt he, ik heb er echt lol aan als ie speelt. :D

In de eerste gebruiksaanwijzing staat ie ook nog. Nummer 5 weggeedit naar 'koelsleuven' dat was makkelijker dan de hele lijst hernummeren :D
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
hilko
Berichten: 530
Lid geworden op: 25 feb 2011, 10:18
Locatie: Oude Pekela (Grunn)

28 feb 2016, 21:22

Geweldig Grom en Will!! :clap: :clap: :clap:

Ik zou zeggen...voer voor de webshop!! :D
Let's make better things ;-)
Gebruikersavatar
hilko
Berichten: 530
Lid geworden op: 25 feb 2011, 10:18
Locatie: Oude Pekela (Grunn)

04 apr 2017, 10:00

Ik heb hier al jaren (al wel langer dan 20 jaar) een (zwartbalk) vr 2020 die het eigenlijk altijd wel goed deed, maar een jaartje geleden gaf hij dan toch maar de pijp aan Maarten. Vorige week de boel toch maar even opengetrokken en het euvel opgelost. Tot zover niets spannends (hoewel de storing lastig was te vinden), maar eigenlijk pas toen ik de video even goed schoon wou maken van binnen viel mijn oog op de binnenkant van het frontpaneel. Namelijk, daar zat ook zo'n brede connector op waar Grom het hier al eerder over had, maar daarnaast zat ook nog een ic die in mijn andere 2020's niet zit. Even beter gekeken...en, ja hoor...er zit een ledbalkje in! :shock: :shock:

Mijn verbazing was dan ook groot dat ik dit nooit eerder had opgemerkt, want met dit exemplaar had ik een aantal jaren geleden ook al de "plofco" amputatie en de "elcotruuk" in de controlmodule gedaan. Deed dat balkje het misschien niet? Stroom erop en even uitproberen zonder front...en ja! Keurig vier ledjes die oplichten tijdens weergeven en waarschijnlijk ook opname. Toen de front dan maar bekeken en daar kon je zien dat er helemaal geen opening in zit waar het balkje door naar buiten kan kijken :? ... Zit er dus een origineel en goed werkend vu-metertje in, hebben ze het verstopt achter een stuk zwart kunststof...erg raar, toch?

Voor zover ik kan zien is het origineel, je kan in elk geval aan de soldeerpuntjes geen verschil ontdekken met de rest van de print.

Ik heb ook nog even een foto gemaakt van het typeplaatje, volgens mij is het apparaat ergens uit 1979. Ik heb er een paar foto's van gemaakt, misschien wel even interessant :D
Bijlagen
zwartbalk1.JPG
zwartbalk2.JPG
zwartbalk3.JPG
Let's make better things ;-)
Gebruikersavatar
hilko
Berichten: 530
Lid geworden op: 25 feb 2011, 10:18
Locatie: Oude Pekela (Grunn)

04 apr 2017, 10:07

Hier nog een paar plaatjes, ook van het frontje die keurig netjes het ledbalkje verbergt :whistle:
Bijlagen
zwartbalk5.JPG
zwartbalk7.JPG
King Kong, dus in zwart-wit
King Kong, dus in zwart-wit
Let's make better things ;-)
ChromeMaximaII
Berichten: 2376
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

04 apr 2017, 10:49

Een erg bijzondere ontdekking, gaaf!!
Plaats reactie