Testbeeld op Ziggo kan 997

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1023
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

06 nov 2015, 21:46

Ziggo UPC heeft op kanaal 997 een testbeeld staan, handig om ouwe tv's af te regelen. :idea:
Heb je geen digitale TV? laat iemand even 4uur testbeeld op de DVD zetten.


Afbeelding
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7458
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

06 nov 2015, 22:04

Fijn. Kan jij me dan even een vcc cassette vullen met 8 uur van dat testbeeld? :mrgreen:
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6499
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

07 nov 2015, 20:05

Ik had het testbeeld ook al gespot en heb via een losse ziggo ontvanger (+ modulator) het testbeeld op de K7 vertoond.
Prima resultaat.
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7458
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

08 nov 2015, 10:55

Het testbeeld is 16:9 hoe moet dat dan met de lineairiteit oftewel de ronde cirkel instellen? Op een klassieke tv krijg je dus een samengedrukt ei...
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
JeffMacK
Berichten: 148
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:58
Locatie: Heerhugowaard Noord-Holland
Contacteer:

08 nov 2015, 14:11

Hier de source bron waar het UPC/Ziggo testbeeld mee gemaakt is :mrgreen:

Download het proggy
http://www.oodletuz.fsnet.co.uk/soft/tcmaker.htm

Hier de testbeelden die je kan gebruiken
http://www.oodletuz.fsnet.co.uk/tcd/index.htm

De beste PM5644 testbeeld is deze link
http://www.oodletuz.fsnet.co.uk/tcd/bratislava.zip

Succes :wink:
Laatst gewijzigd door JeffMacK op 08 nov 2015, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Als je eenmaal besmet bent met het Philips VCR systeem, dan kom je er helaas nooit meer vanaf! :o
1500, 1501, 1520, 1502, 1512, 1700, 1702, SVR SVC
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6499
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

08 nov 2015, 14:30

Die kende ik al.
Dan gebruik ik wel een (hardware) testbeeld generator om tot een echt 4:3 beeld te komen :D

Het testbeeld is 16:9 hoe moet dat dan met de lineairiteit oftewel de ronde cirkel instellen? Op een klassieke tv krijg je dus een samengedrukt ei...
Interesse in een VHSje of DVDtje ;)
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
JeffMacK
Berichten: 148
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:58
Locatie: Heerhugowaard Noord-Holland
Contacteer:

08 nov 2015, 14:54

Niks mis met het tooltje.
Hardware doos heb ik ook wel staan de Grundig VG1000 het bekende kabel tv testbeeld....
Als je eenmaal besmet bent met het Philips VCR systeem, dan kom je er helaas nooit meer vanaf! :o
1500, 1501, 1520, 1502, 1512, 1700, 1702, SVR SVC
Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6499
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Baarn

08 nov 2015, 15:00

Jep die bedoel ik.
Altijd nog beter dan een videoband waar max 240 of 280 beeldlijnen op staan.
Als je gaat afregelen wil je wel de volle mep aan beeldlijnen op je scherm.
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)
Gebruikersavatar
JeffMacK
Berichten: 148
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:58
Locatie: Heerhugowaard Noord-Holland
Contacteer:

08 nov 2015, 15:13

Radiomarkten in de gaten houden daar heb ik hem vaak zien staan.
Als je eenmaal besmet bent met het Philips VCR systeem, dan kom je er helaas nooit meer vanaf! :o
1500, 1501, 1520, 1502, 1512, 1700, 1702, SVR SVC
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1023
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

08 nov 2015, 17:14

@GRom, voor 3/4 ligt hier ook nog een handzaam kastje.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7458
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

09 nov 2015, 12:29

Weet ik nog Johan, hebben we met het stereo video project mee zitten spelen.
Nooit vergeten om de interliniering aan te zetten he!
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1023
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

09 nov 2015, 17:00

Grom het kast heeft juist geen interliniëring.

Jeffmack, leuk speelgoed dat TCmaker :)
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7458
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

11 nov 2015, 08:01

oja dat was het, ik wist nog dat er iets niet klopte met onze test. de stereovideo gebruikte juist de interliniering :? en wij maar zoeken waar de fout zat...
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Plaats reactie