Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3227
Lid geworden op: zo mei 24, 2009 9:56 pm
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Will » vr feb 15, 2013 8:58 pm

Dominic,

Even dacht ik: Ooo jee, daar gaan we weer, nog een onzintopic. Maar gelukkig een goed verhaal over een restauratie met foto's en uitleg.
Wat een paar C-tjes niet kunnen doen in een computer.

Leuk verhaal!
Ik ben benieuwd of er freaks aanhaken met restauraties over spelcomputer en misschien zelfs de Philips homecomputer.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7039
Lid geworden op: zo jun 26, 2005 9:58 pm
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor gromsound » zo feb 17, 2013 11:24 am

De Gromsound VCR videomod iets aangepast en nu braakt hij ook mooi composiet uit.
waaruit bestaat de aanpassing? en wat is het voodeel? ben altijd in voor verbeteringsvoorstellen als ze vurenhout snijden.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen

Gebruikersavatar
David
Berichten: 5510
Lid geworden op: wo dec 05, 2012 11:03 am
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor David » zo feb 17, 2013 11:37 am

Mijn favoriet blijft dan toch echt : "Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot" :mrgreen:
Ik riep een keer pardoes "Who is General Failure, and why is he reading my drive?"

Dacht dat mijn ouwelui niet meer bijkwamen.....
MFB Collectie: Aanwezig...
Overige hobby's: flipperkasten, auto's, watersport, aquaria, zendamateur

Gebruikersavatar
win2k
Berichten: 161
Lid geworden op: za jul 19, 2008 4:34 pm
Locatie: Elburg

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor win2k » do apr 11, 2013 6:57 pm

waar zit dat c tje bij de ram 100nf kan hem niet vinden.
er staan wel onderdelen nummers bij de c tje .

Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1856
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 3:01 pm
Locatie: Drachten

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Yde » zo aug 12, 2018 4:23 pm

Ik heb voor een appel en een ei een Videopac G7000 spelcomuter gekocht met bouwjaar 1979.
Hij was zo goedkoop omdat de voeding mist!!

De huidige eigenaar kon niet garanderen dat de spelcomputer nog werkte en daarom heb ik hem als defect gekocht.
Bij de spelcomputer zijn nog een 8 tal spellen waarvan ik een aantal heb gespeeld in een ver verleden :)

Mijn vraag is nu welke voeding ik er het beste achter kan zetten qua U en I DC, ook de polariteit is wel handig om te weten.

mae
Berichten: 3617
Lid geworden op: zo nov 17, 2013 2:42 am

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor mae » zo aug 12, 2018 7:49 pm

Nou neem ik aan dat je de interne voeding mist, maar heel even voor de zekerheid... Er zijn ook uitvoeringen met een externe voeding geweest en daar staat op het typeplaatje wat de specs zijn.

1979 klinkt trouwens als de oeruitvoering. Minder Frans dan de latere types.

Gebruikersavatar
TDrogt
Berichten: 557
Lid geworden op: do mar 16, 2017 6:11 pm
Locatie: Dedemsvaart OV

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor TDrogt » zo aug 12, 2018 8:37 pm

Aan mijn G7000/21 heb ik een 12vdc 1000mA voeding gemaakt, de orginele was defect.

Officieel vraagt een G7000 om 9vdc, maar in de videopac word dit naar 3.3v en 5v geregeld.
De regelaars kunnen die 3 volt extra makkelijk aan :wink:
Groetjes Tim.

Vanalles waar Philips op staat, van Buizen TV tot LED lamp.

Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2264
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 9:36 pm
Locatie: Hengelo OV
Contacteer:

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor PatrickVB » zo aug 12, 2018 9:31 pm

Ik heb voor een appel en een ei een Videopac G7000 spelcomuter gekocht met bouwjaar 1979.
Hij was zo goedkoop omdat de voeding mist!!

De huidige eigenaar kon niet garanderen dat de spelcomputer nog werkte en daarom heb ik hem als defect gekocht.
Bij de spelcomputer zijn nog een 8 tal spellen waarvan ik een aantal heb gespeeld in een ver verleden :)

Mijn vraag is nu welke voeding ik er het beste achter kan zetten qua U en I DC, ook de polariteit is wel handig om te weten.
Is dat die uit Hengelo?
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/N4307/N4308(2)/N4407/N4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl

Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1856
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 3:01 pm
Locatie: Drachten

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Yde » zo aug 12, 2018 9:54 pm

Ja klopt, hij komt inderdaad uit Hengelo.

In eerste instantie dacht ik dat er een losse voeding aangesloten moest worden maar er blijkt een voeding ingebouwd te zitten.
Het netsnoer Is afgeknipt, hoe en waarom is me een raadsel maar de spelcomputer heb ik daarom hem als defect gekocht.
Een nieuw netsnoer monteren lijkt me niet al te moeilijk en dan maar hopen dat het apparaat werkt?
Laatst gewijzigd door Yde op zo aug 12, 2018 9:58 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2264
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 9:36 pm
Locatie: Hengelo OV
Contacteer:

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor PatrickVB » zo aug 12, 2018 9:58 pm

Dacht het al.
Hopen dat hij nog werkt.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/N4307/N4308(2)/N4407/N4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl

Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1856
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 3:01 pm
Locatie: Drachten

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Yde » di aug 14, 2018 1:23 pm

Vanmiddag heb ik de Videopac G7000/21 thuis gekregen en het is niet eentje uit 1979.
Er dient een losse voeding aangesloten te worden van 9,4V / 1,1A die er niet meer bijzit.
De doorgeknipte kabel is de coax kabel en deze zal vervangen moeten worden.

Ik heb geen voeding liggen van 9V of 12V met 1,1A dus uitproberen kan ik nog niet.
Nu kwam ik op MP een advertentie tegen van een winkel in Twente waar nog de originele consoles en spellen te koop zijn.
Ik zal hen een mailtje sturen met de vraag of hier nog een voeding te koop is anders ga ik op zoek naar alternatieven.

Voor nu zet ik de Videopac even op de plank tot ik alle onderdelen bijelkaar heb.

Gebruikersavatar
Otto
Berichten: 6274
Lid geworden op: zo jan 15, 2012 1:19 am
Locatie: Baarn

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Otto » di aug 14, 2018 9:03 pm

Ik heb ooit eens een blauwe maandag zo'n ding gehad.
Volgens mij zat de voeding er in en stak er alleen een 230v snoer uit.. Maar het is al zo lang geleden.
Is daar onderling verschil in? Ingebouwde of externe voeding..
- Digitaliseert alle voorkomende videosystemen.
- Verzamelaar van tv's en video's uit de 60's & 70's (innamestop, geen plek meer)

mae
Berichten: 3617
Lid geworden op: zo nov 17, 2013 2:42 am

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor mae » wo aug 15, 2018 12:52 am

Ik heb ooit eens een blauwe maandag zo'n ding gehad.
Volgens mij zat de voeding er in en stak er alleen een 230v snoer uit.. Maar het is al zo lang geleden.
Is daar onderling verschil in? Ingebouwde of externe voeding..
Klopt. Uitvoering /21 is een van de modellen met externe voeding. Ik heb er ook ooit eentje gehad, kan zo snel niet nagaan of dat ook een /21 was. Verder zijn er meen ik vroege uitvoeringen die in de VS ontworpen zijn en latere doorontwikkelingen uit Frankrijk. Ik weet niet direct of daar verschillen in de (interne) voeding inzitten maar dat is altijd iets om bedacht op te zijn. Ik denk dat uitvoering /21 uit de tijd van de doorontwikkelingen is.

Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1856
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 3:01 pm
Locatie: Drachten

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor Yde » vr aug 17, 2018 3:31 pm

Vanmorgen heb ik de G7000 uitelkaar gehaald en een nieuwe coax kabel in de RF modulator gesoldeerd.
Om de Videopac van spanning te voorzien heb ik een DC chassis achterop gemonteerd waarbij ik na doormeten achter kwam dat de draad met de blauwe lijn de min (-) pool bleek.
Na het solderen van de bedrading aan de DC chassis heb ik de Videopac eens goed inwendig schoongemaakt en hierna weer inelkaar gezet.

Na het aansluiten van de stekkervoeding 9V/2A en RF kabel op mijn oude draagbare TV liet ik deze automatisch zoeken naar de juiste frequentie.
De frequentie was al snel gevonden en ik had een mooi kleurenbeeld met de tekst "Select Game",
Ik heb de keuze uit 8 spellen en heb voor Munchkin (Pacman) gekozen, na het indrukken van de reset toetst en 0 kon k het spel direct spelen.
Mooi om te zien dat de Videopac G7000/21 na 36 jaar (bouwjaar 1982 volgens de inwendige stickers) nog steeds werkt.
De controllers werken echter niet al te goed meer, ze reageren erg traag of helemaal niet, deze zullen dus nog eens uitelkaar gehaald moeten worden voor een reinigingsbeurt.

Er zit nog een elco 4700uF/16V op de print met de spanningsregelaars, deze zal ik ook nog gaan vervangen voor een modern exemplaar.

Ik heb in ieder geval een vintage Philips apparaat van de ondergang gered :wink:

Gebruikersavatar
TDrogt
Berichten: 557
Lid geworden op: do mar 16, 2017 6:11 pm
Locatie: Dedemsvaart OV

Re: Het grote Videopac G7000 - G7200 - G7400 Topic

Berichtdoor TDrogt » vr aug 17, 2018 6:43 pm

De controllers reinigen is een goed idee inderdaad, verhoogt het speelplezier behoorlijk :mrgreen:
Groetjes Tim.

Vanalles waar Philips op staat, van Buizen TV tot LED lamp.


Terug naar “TV en video”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten