FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Tien
Berichten: 32
Lid geworden op: di mei 16, 2017 4:10 pm

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Tien » di apr 10, 2018 5:57 pm

Kan je niet beter op zoek gaan naar bv een Joytech JS 965 av control center?
Op MP staat er nu een. Ik heb er ook zo een en bevalt goed. Heeft afst bed en je kan er 4 bronnen op aan sluiten, met scart maar heeft ook tulp en s-vhs en optical aansluitingen.
Denk dat de kwaliteit die er uit komt beter is dan het VGA wat uit die Philips ftr9965 komt.
De afstandsbediening die ik hier al jaren gebruik op de ftr9965 is een RC19335023/01h en werkt goed.

Mvg Tien.

Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8137
Lid geworden op: ma dec 07, 2009 7:58 pm
Locatie: Bij Arnhem

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Harry » di apr 10, 2018 10:27 pm

Interessante tip, bedankt hiervoor!
Toch wil ik eerst de gratis optie uitproberen die ik nu hier heb staan. Na mijn verhuizing trof ik helaas geen geldboompje aan bij de nieuwe woning, en wie weet valt de kwaliteit van deze Philips ook wel reuze mee.

Tien
Berichten: 32
Lid geworden op: di mei 16, 2017 4:10 pm

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Tien » wo apr 11, 2018 11:24 am

Ik heb het wel even voor je geprobeerd met een computer monitor maar de box blijft dan niet aan.
Je krijgt heel kort beeld en daarna schakeld de box en monitor uit.
Met het originele display blijft hij wel aan.
De uitgang van die box is wel vga, hoe ga je dat omzetten naar je glasbak?

Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8137
Lid geworden op: ma dec 07, 2009 7:58 pm
Locatie: Bij Arnhem

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Harry » wo apr 11, 2018 11:38 am

Niet :wink: . Want Ron schreef:
Vanuit mijn herinnering moet je de box met de TV verbinden via Scart2 van de box.
Op de uitgang van Scart1 staat altijd het signaal van de interne tuner in de box, dat was misschien niet helemaal duidelijk in mijn vorige antwoord.
Scart1, 3 en 4 op de box kun je dan gebruiken als ingangen.
Dus de TV ga ik via Scart aansluiten, VGA zit uiteraard niet op mijn trouwe glasbak. Lukt dat niet of is de weergave ondermaats dan ga ik alsnog verder zoeken. Gezien het prijskaartje van destijds (Movieman noemde het al) neem ik echter aan dat de kwaliteit van origine wel goed was.

Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8137
Lid geworden op: ma dec 07, 2009 7:58 pm
Locatie: Bij Arnhem

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Harry » wo apr 18, 2018 7:47 pm

Kan je niet beter op zoek gaan naar bv een Joytech JS 965 av control center?
Op MP staat er nu een.
Ik was een beetje lui (c.q. druk met de tuin en zo) en heb je advies opgevolgd. Het apparaat op MP mocht voor een klein bedrag hierheen komen, heeft ondanks de zeer matige verpakking de postroute overleefd (dat pleit wel voor de kwaliteit van het ding) en staat nu aangesloten. Inderdaad een heel handige oplossing, dus bedankt voor de tip! :D
T.z.t. ga ik nog wel eens naar de Philips kijken, hij staat voorlopig niet in de weg. Mooi projectje voor een winterse avond of zo.

Tien
Berichten: 32
Lid geworden op: di mei 16, 2017 4:10 pm

Re: FTR9965 ook in andere opzet bruikbaar?

Berichtdoor Tien » do apr 19, 2018 11:38 am

Mooi dat je er tevreden mee bent.
Ik heb hem zelf ook en ik vindt de kwaliteit goed.
Heeft ook afstandsbediening, hoef je niet uit je stoel!

Mvg Tien.


Terug naar “TV en video”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten