Philips AV5576 "bomgordel-style" accuriem voor portable VCC set

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

mae
Berichten: 3956
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

12 mar 2018, 00:15

Toevallig de hand op weten te leggen en online vreemd genoeg tamelijk onbekend, dus documenteer ik hem hier.

Het gaat om een lederen riem met 6 plastic doosjes, waarvan 5 stuks elk 2 NiCd-cellen bevatten en de 6e de aansluiting, een zekering, een laad-LED en een boostconverter voor het laden.

De riem is zo te zien niet door Philips zelf gemaakt al zitten er in de boostconverter wel een paar Philipsonderdelen. Lijkt wel Europees fabrikaat, mogelijk een accessoiresfabrikant? Wie het weet mag het zeggen.

Het ding is duidelijk handgemaakt, accupacks zijn inwendig gepuntlast maar er zijn draden aan gesoldeerd en de draad aan de pluskant is met een kousje eromheen aan de draad die vanaf de minkant van het volgende accupack komt, gesoldeerd. Het printje heeft geen markeringen en het IC is afgevijld maar uit het schema bleek al snel dat het een TL497A of aanverwant type moet zijn.

Bijgaand het schema en het frontplaatje en het inwendige van het aansluitkastje, verdere foto's van de riem volgen in volgende posts en zal ik ook in hogere resolutie t.z.t. op radiomuseum.org aanleggen.
P1040068 - bewerkt.png
P1040063 - bewerkt.jpg
P1040048 - bewerkt.jpg
Plaats reactie