Voortgang Boxenvergelijking Nieuwe Stijl

In dit gedeelte lees je alles over werkzaamheden aan de website. Ook lees je over de laatste updates en kun je zelf suggesties voor verbetering/verandering doen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Piet
Berichten: 585
Lid geworden op: 06 feb 2010, 18:57

15 feb 2017, 00:53

Dag beste vrienden,

Jullie zullen wel begrijpen dat er voor mij veel aan is gelegen om op het gebied van boxen iets van waarde voor onze MFB club achter te laten. Dat bedoel ik niet theatraal hoor,, verre van dat, misschien wordt ik wel honderd, haha. Nee, dat wens ik mezelf niet toe, want hoe ouder je wordt, des temeer ongemakken!

Ik heb al eerder aangekondigd dat ik me uit het boxen gebeuren zou terug trekken, maar door de actie “Boxenvergelijkingen Nieuwe Stijl”, is van dat voornemen tot nu toe weinig terecht gekomen. En afbouwen van bemoeienis met de organisatie ging daardoor ook niet. Enfin eerst maar eens de 6 mei meeting tot een goed einde brengen

De reacties van jullie over “Boxenvergelijkingen Nieuwe Stijl “waren unaniem heel positief en dat was een mooie opsteker en gaf de burger weer moed om dat plan te verwezenlijken.

Op de laatste meeting van 19 november bij het voorstellen van de PAG-MK2 kon ik al een aantal dingen in praktijk brengen en dat werkte goed. En hier thuis heb ik bij de mini vergelijkingsmeeting met Jan en Piet2401, de symmetrische opstelling uitgeprobeerd en dat werkte bijzonder goed. Het geeft een veel rustiger beeld omdat de geluidsbron bij het schakelen naar een andere box, steeds symmetrisch blijft. Dus links de boxen A-B-C-D-E en rechts E-D-C-B-A . Het enige min puntje zou kunnen zijn dat het stereobeeld van A richting E zich versmalt, in de praktijk valt dat echter reuze mee zolang je tussen de beide boxen E ongeveer 2 meter ruimte laat.

Tot zover het positieve nieuws. Maar nu, ik had jullie medewerking gevraagd voor twee dingen, te weten: muziekkeuze en presentators.

Wat betreft de muziekkeuze heeft alleen Karsten zich daadwerkelijk aangemeld. Lijstjes met nummers dat zegt me niks. Het gaat er om dat er een klein team van een man of 4 gevormd kan worden, die met hun aller beste cd’s, met zo min mogelijke distorsie, bij mij thuis komen en die cd’s dan gezamenlijk beluisteren en daar dan een keuze uit maken. En tevens een lijstje maken waarom een bepaalde track is gekozen en waar men op moet letten. De presentators maken uiteraard ook deel uit van dat team.

Dit alles met het doel dat we wat meer diversiteit van muziek krijgen, want zoals al eerder gezegd heeft iedere presentator zo zijn eigen voorkeur, die als het ware aan hem plakt. Daar moeten we van los komen. Ook de klassieke kant moet beter aan bod komen. Synthesizer muziek is best wel geschikt om echt laag te vergelijken, maar daar moet het dan ook bij blijven. Veel belangrijker zijn de akoestische instrumenten en vocalen om het midden gebied en vooral ook het onder/midden gebied waar boxen vaak kleuring hebben waardoor de transparantie vooral van stemmen in het gedrang komt.

Voor een club als de onze waar met MFB boxen muziek juist een hoofdrol speelt, vind ik de bijdrage heel pover. Bedenk dat de liefde niet altijd van één kant kan komen !

Wat betreft het leveren van presentatoren ligt de zaak nog ernstiger daar heeft alleen Herman H zich als presentator aangemeld. (volledigheidshalve, Marnix had zich ook aangemeld, maar als verantwoordelijk voor het hele boxen gebeuren is hij al zo zwaar belast met twee vergelijkingen die parallel lopen en op het zelfde tijdstip beginnen, die gaan we niet nog zwaarder belasten)

Als niemand zich wil aanmelden voor deze taak dan voel ik me min of meer verplicht, omdat ik de initiator van “Boxen Nieuwe Stijl ben, de presentatie van sessie 1 zelf te doen. Herman H doet dan sessie 2. Thomas neemt 2- MFB sessies in een andere ruimte voor zijn rekening.

Na de meeting van 2010, ik was toen 84 en sukkelde met de gezondheid, heb ik gezegd, ik moet dat niet meer doen, het is genoeg geweest. En nu 7 jaar later zou ik daar dan toch weer staan. Ik zal maar niet zeggen wat ik daarvan vind, mogen jullie invullen. Maar als je A zegt moet je ook B zeggen. Dus zal ik er staan, als dat nodig is.

Dan nog wat, on top off het hier bovenstaande, ik vind de belangstelling voor deze meeting nogal magertjes. Het aantal deelnemers is nu 22. Dat aantal afgezet tegen de effort die gedaan is en de dingen die nog gedaan moeten worden, was mijn eerste reactie : laten ze allemaal de rambam krijgen, maar 2 seconden later realiseer je je dat die 22 deelnemers dan de dupe zouden zijn en dat mag en zal niet gebeuren.

Met Thomas heb ik overlegd dat wij ieder 2 sessies doen en dat betekent dat we nog 8 deelnemers nodig hebben om de sessies vol te krijgen. Kom op, het is ook in jullie belang.

Blijft nog één ding over, namelijk : wie wil zijn boxen ter beschikking stellen voor de vergelijking van de grote boxen (dus niet voor de MFB vergelijking van Thomas, dat regelt Thomas zelf uit eigen voorraad). Dat mag passief of actief of actief met MFB zijn, zodat wij een keuze kunnen maken uit dat aanbod.

Ik realiseer me dat ik in deze post nogal kritisch ben geweest, maar niet ten onrechte. Ik was echt teleurgesteld over jullie bijdrage, terwijl het toch voor de toekomstige meetingen van groot belang is dat de boxen vergelijkingen op professioneel niveau gehouden kunnen worden. Dat hoort ook bij een club als de onze met meer dan 2700 leden!!

Groeten Piet.
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 5915
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

15 feb 2017, 11:18

Ik heb eigenlijk nog nooit gekeken hoeveel mensen hier lid zijn. Ik weet alleen uit ervaring van b.v. mijn foto forums dat slechts 20% hiervan actief is.
Als er dan iets moet gebeuren reageert meestal 2% dus je cijfers kloppen aardig met de werkelijkheid.

Eigenlijk heb ik al veel te veel hobby's en dus te weinig tijd. Van de 24u slaap ik meestal maar 6 uur dus er blijft gelukkig nog 18 uur over ..... 8)

Iemand anders zal straks toch het stokje moeten overnemen. Op dit moment nog wel tijd maar straks met mijn nieuwe baan in het internationaal service verkeer geen tijd meer dus de mensen gaan mij missen op audio en foto forums.
Mijn vrouw neemt dan mijn internet fotobedrijf over en ik bemoei me dan alleen nog maar met de fabrieks-bestellingen.

Ik heb zelf slechts een 22RH544/79R MFB set ter beschikking. Ik heb nog een Solo 9 van Visaton, eigenbouw/ontwerp met slechts 1 breedbander, low cost. Ik bouw tzt. nog aan de Visaton Zyklop, F.A.S.T. systeem, probleem is nu veel tijd, geen geld (70% W.W. regeling) en over 2 maanden wel geld maar geen tijd meer. Zo gaat dat tegenwoordig in het leven. Keuzes maken is niet altijd even gemakkelijk maar ik moet nog ruim 11 jaar tot mijn 67e jaar pensioen leeftijd.

Alles bij elkaar genomen wil ik je toch even persoonlijk bedanken voor de geweldige inzet die ik heb gezien afgelopen november 2016, de eerste keer dat ik op een MFBfreaks meeting ben geweest. Echt helemaal GEWELDIG!

Maar ik zou zeggen: Ga echt wat rustiger aandoen, zo nodig hoeft het echt allemaal niet meer.

Groetjes,

Robert / Роберт
http://www.svema.info
Analoog? Dynavox TPR-3 6N3P-EV tube voorversterker, ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, N2507, 212, 312, 222, draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8591
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

17 feb 2017, 19:57

Beste Piet,

Na enige aarzeling wil ik toch ook iets hierover schijven.
Allereerst, en dan zonder enige aarzeling, op het gebied van boxen en aanverwante zaken hoef je echt niets meer te doen om "iets van waarde" voor deze club achter te laten. Dan heb ik het niet alleen over wat je bij destijds Philips hebt gedaan (van het resultaat van die werkzaamheden hebben velen nog dagelijks luisterplezier) maar ook over de boxenvergelijkingen tijdens bijeenkomsten. Het ontstaan daarvan is toch grotendeels aan jou te danken lijkt me. En ik zie ze voorlopig niet verdwijnen, hoogstens krijgen ze een andere vorm. En graag zie ik jou daarbij nog vele jaren aanwezig zijn! Maar dan wellicht eerder als luisteraar (met liefst wat rake opmerkingen over aanwezige boxen!) dan als presentator. Hoewel dit laatste je tijdens de PAG-2 demo nog zeer goed af ging mag je best wat rustiger aan gaan doen en meer genieten van zo'n bijeenkomst.

Dan over de vele leden van deze club, volgens de laatste telling zelfs al meer dan 2900. Het aantal actieve leden is vele malen kleiner, blader maar eens door de ledenlijst. Sommigen hebben zich hier alleen maar aangemeld om eenmalig een artikel in een verkooptopic te kunnen plaatsen.
Binnen de groep actieve leden is jouw doelgroep dan nog kleiner, immers alleen leden die ook de meetings bezoeken zullen zich als vrijwilliger aanmelden. Geen idee hoeveel bezoekers er op de laatste meeting waren, ergens tussen de honderd en de tweehonderd? En daarbinnen is dan ook nog lang niet iedereen naar jouw PAG-2 demonstratie toegegaan.

Tot slot over het zeer beperkte aantal aanmeldingen wat je al noemt. My five cents: Tot nu toe was de boxenvergelijking altijd een onderdeel van een meeting, nu is er alleen een boxenvergelijking. Uiteraard zal er daarbuiten voor freaks gelegenheid zijn om onderling over onze hobby te praten. Maar daarmee trek je lastig belangstellenden buiten het kleine, "vaste" clubje belangstellenden wat elkaar veelal onderling goed kent. En zelfs binnen dat clubje zal niet iedereen geneigd zijn om van de andere kant van het land naar Den Bosch af te reizen voor "alleen maar" een boxenvergelijking.
Ik zeg dat even zo hard, omdat de leden van het huidige MFB-forum vaak een duidelijk uiteenlopende belangstelling hebben. Sommigen willen eigenlijk alleen sleutelen, anderen luisteren, weer anderen stapelen vooral. Velen zijn tevreden met het luisteren naar de standaard-producten die Philips destijds leverden. Om meer leden naar een bijeenkomst toe te krijgen zal denk ik meer nodig zijn dan een boxenvergelijking.
Even terzijde, dat er voor deze uiteenlopende interesses ruimte is op dit forum is m.i. juist de reden van het succes daarvan. De doelgroep is veel groter zo dan wanneer je alleen technici of luisterspecialisten wilt aanspreken.

Nogmaals, het voorgaande is uitsluitend mijn zeer bescheiden mening maar misschien heb je er iets aan.

Groet, Harry
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 5915
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

17 feb 2017, 20:39

Nou Harry, dat is met een duidelijke toelichting goed samengevat. Daar kunnen we allemaal wat mee!
http://www.svema.info
Analoog? Dynavox TPR-3 6N3P-EV tube voorversterker, ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, N2507, 212, 312, 222, draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R
snameroc
Berichten: 3748
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

17 feb 2017, 22:38

Helaas kan ik niet want we zijn op vakantie op die datum. Anders had ik zeker gekomen en eventueel mijn mordaunt short 908 meegebracht. Of indien je dat liever had de ah494. Ook in de muziekkeuze zou ik best een inbreng willen hebben.

Johan
Piet
Berichten: 585
Lid geworden op: 06 feb 2010, 18:57

18 feb 2017, 00:01

Dag Harry,
Het is precies zo zoals je zegt . Op alle fora zie je de zelfde situatie en ons forum is daar geen uitzondering op. Het is altijd maar een relatief kleine kern van leden of freaks die op het forum posten en de rest van de leden zijn lezers of lieden die om welke reden dan ook lid zijn geworden maar er nooit of nauwelijks meer naar omkijken.

Natuurlijk weet ik dat maar al te goed, maar in deze situatie was er op drie vlakken te weten; aantal deelnemers, muziekkeuze en presentator het aanbod op z’n zachts gezegd heel dunnetjes.

Kijk Harry in zo’n situatie moet je om er beweging in te krijgen de zaak een beetje opschudden en daar past ook een zekere mate van dramatiek bij om je doel te bereiken. En in tussen is er al het e.e.a. gebeurd. Alleen heb je dat niet kunnen zien want de verdere onderhandelingen hebben zich , overigens heel verstandig van de freaks, verplaats naar PB.

Bedankt voor je positieve reactie Harry en geloof me het komt echt voor elkaar, prettig weekend

Groeten Piet.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8591
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

18 feb 2017, 20:25

Hallo Piet,

Heel mooi dat er toch schot in de zaak is gekomen!
En ik was even vergeten dat jij je in je leven behalve met techniek ook met marketing hebt beziggehouden :wink:

Groet, Harry
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Piet
Berichten: 585
Lid geworden op: 06 feb 2010, 18:57

18 feb 2017, 22:36

Dag Harry,

En zo is het Harry. Groeten Piet.
Plaats reactie