Oproep: bijdrage aan het forum

In dit gedeelte lees je alles over werkzaamheden aan de website. Ook lees je over de laatste updates en kun je zelf suggesties voor verbetering/verandering doen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
RudieM
Berichten: 92
Lid geworden op: 04 nov 2018, 17:59

04 nov 2018, 20:47

MFBfreaks forum is weer online!

Eindelijk; we zijn er weer! Na bijna twee weken offline is het MFBfreaks forum weer terug van weg geweest. In de bijna achttien jaar dat we nu bestaan, hebben we een dergelijke grote storing nog nooit meegemaakt. Diverse partijen hebben hun uiterste best gedaan en uiteindelijk is het Rudie Merz van Merz Online geweest die de zaak heeft kunnen herstellen. Maar wat ging er nou eigenlijk mis? Exact weten we het ook niet, maar het was een samenloop van diverse omstandigheden.

Het MFBfreaks forum en de website deelden samen een MySQL database om hun gegevens in op te slaan. Door werkzaamheden aan de website moesten er op de server enkele instellingen worden bijgewerkt. Dat had op zich geen probleem moeten zijn, maar het stokoude forum raakte door deze updates danig van de wijs. Forum en database wilden niet meer met elkaar communiceren en de hele boel ging plat. Het gestrande forum trok ook de website mee in de afgrond en zelfs e-mail werkte niet meer. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de forumdatabase en website database van elkaar te scheiden, zodat de website en webshop gewoon weer zelfstandig konden draaien.

Toen heeft het nog diverse dagen geduurd eer we het forum weer in een beschermde testomgeving aan de praat konden krijgen. Toen zeker was dat alles weer naar behoren werkte, konden we de zaak online zetten zodat het forum weer beschikbaar is voor alle gebruikers.
Nu het forum in elk geval weer operationeel is, gaan we aandacht besteden aan het oplossen van reeds bekende storingen en problemen. Dit proberen we zo veel mogelijk te doen op momenten dat je er als forumgebruiker geen last van hebt. Het kan echter een keer gebeuren dat we aan het forum werken terwijl je hier net op bezoek bent. Het kan dus af en toe voor een foutmelding zorgen, maar geen zorgen.

Deze hele procedure heeft veel tijd maar ook geld gekost. Mede daarom heb ik besloten om een geheel vrijwillige doneer optie in het leven te roepen. Zo kun je als enthousiaste en vaste forumbezoeker een bijdrage leveren aan het in stand houden van het forum. Deze donaties worden dan gebruikt om stabiliteit en functionaliteit van het forum ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Wil jij nu al een bijdrage leveren aan het voortbestaan van het MFBfreaks forum? Dat kan via de volgende link:

http://shop.mfbfreaks.com/bijdrage-aan-het-forum/

Ik dank jullie allemaal voor jullie vertrouwen en geduld in de afgelopen weken en hoop dat we elkaar nog vaak op het forum tegen komen!

Hartelijke groeten en een fijn weekend gewenst,

Thomas
Nicanda
Berichten: 449
Lid geworden op: 24 mei 2014, 20:59
Locatie: Vierlingsbeek NB

04 nov 2018, 22:04

Misschien een idee.
Zet een donatie bus neer op de meeting van 10 nov. dan kunnen de bezoekers hun bijdrage leveren.
Succes

Bijdrage gedaan.
Laatst gewijzigd door Nicanda op 04 nov 2018, 22:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Philips 22 GA 222 met eigen gemaakte zwarte houten rand, Denon CD speler DCD 680, Denon Cassette Deck DRW 830, Denon Receiver DRA 545 RD RDS.
RudieM
Berichten: 92
Lid geworden op: 04 nov 2018, 17:59

04 nov 2018, 22:06

Ik zal het Thomas voorleggen morgen. Goeie tip, bedankt!
Misschien een idee.
Zet een donatie bus neer op de meeting van 10 nov. dan kunnen de bezoekers hun bijdrage leveren.
Succes
Plaats reactie