Trafo Philips CD100

Ik wil meer, méér, MEER!!!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Vana
Berichten: 13
Lid geworden op: 21 feb 2016, 19:17

11 jun 2019, 20:09

Mijn Philips CD100 is er mee opgehouden vanwege een defecte trafo. De zekering die er tussen zit (temperatuur zekering in de trafo?) is doorgebrand en aansluiten met nieuwe zekering levert zelfde probleem op. Waarschijnlijk dus kortsluiting ergens in de windingen.

Heeft er iemand misschien eentje in de aanbieding?

Op mijn huidige trafo staat:
3112 318 38163
WA411

Ik hoor graag.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3647
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

11 jun 2019, 22:06

...Of sluiting in de voeding waardoor de trafo overbelast wordt en de zekering er uit piept.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Vana
Berichten: 13
Lid geworden op: 21 feb 2016, 19:17

12 jun 2019, 14:34

Dat lijkt het helaas niet te zijn. Daar meet ik namelijk spanning, net als bij de schakelaar.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3647
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

12 jun 2019, 14:49

:think:
Hoe kun je spanning in de voeding meten als de nettrafo stuk is?

De trafozekering zit aan de primaire kant. Als die doorslaat heb je secundair helemaal geen spanning. Het lijkt me heel sterk als je dan in de voedingsschakeling van de speler nog iets meet :snooty:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Vana
Berichten: 13
Lid geworden op: 21 feb 2016, 19:17

12 jun 2019, 17:24

Ik denk dat we elkaar niet goed begrijpen. De spanning komt binnen in het filter bord en daar zit een zekering, die is heel en daar meet ik bij de uitgang spanning. Vervolgens loopt het naar de schakelaar waar ik ook nog spanning meet en dan pas gaat het naar de trafo.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3647
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

12 jun 2019, 20:58

Wat ik eerder bedoelde:
Als er in het laagspanningsdeel van de voeding een kortsluiting zit, dus in de gelijkrichters of daarachter, dan moet de trafo het volle vermogen leveren.
De zekering zal dan doorslaan, niet direct, maar na een tijdje. Die zekering zit nl er (ook) in om de trafo te beschermen als die te veel vermogen moet leveren.

Ik zou de trafo aan de secundaire kant los solderen en dan nog eens meten. Meet dan aan de secundaire kant van de trafo of je daar de verschillende spanningen hebt.
Brandt de zekering door bij de “losse” trafo, dan is het zeker dat die kapot is.
Meet je wel secundaire spanningen, dan is de trafo OK en zit het in de gelijkrichter of verderop.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1293
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

14 jun 2019, 16:19

Will schreef:
12 jun 2019, 20:58
Ik zou de trafo aan de secundaire kant los solderen en dan nog eens meten.
de secundaire kant is simpel los te nemen , het is een stekker
Plaats reactie