Gespot bij de kringloop

Ben je uitgekeken op je huidige collectie, of beginnen relatieproblemen op te spelen? Bied hier je MFB spulletjes aan de verzamelaars aan.

Moderator: Moderators

snameroc
Berichten: 3704
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

30 mar 2018, 12:48

Ik denk dat de woofer met bijbehorend vermogen een groter probleem is. Verder is alleen toerental niet voldoende ook vollast en deel last heeft veel invloed op de beleving
Gebruikersavatar
cyrano
Berichten: 1146
Lid geworden op: 31 jan 2012, 21:57

30 mar 2018, 13:04

Karsten schreef:Je kunt het artificiële motorgeluid toch synchroon laten lopen met het signaal van de BDP-sensor? Die geeft een puls per omwenteling. :wink:
Ja, dat is het simpele gedeelte.

Je kan een geluid van een motor opnemen. Maar dan zou je samples voor elk toerental moeten hebben. Dat zijn er zeer, zeer veel en die bewerken dat ze vloeiend in mekaar overgaan, is een titanen taak. Dat is de weg die gevolgd wordt bij de stem van een GPS, bv. Alle woorden apart. Maar dat klinkt niet altijd even natuurlijk. En woorden hebben pauzes, motorgeluid niet.

Dus wordt er gebruik gemaakt van een beperkte reeks samples en die worden met een DSP "verschoven". Ik kan dat in een audio bewerkingsprogramma. Maar dat implementeren in een DSP gaat boven mijn petje. Op de computer doe je dat met "autotune" software. Die gebruiken ze tegenwoordig niet alleen om zangers die vals zingen op toon te brengen, maar ook als effect. Zo'n plugin kan de toonhoogte veranderen zonder de zang sneller of trager te maken, of omgekeerd. De eerste VST plugin die dat kon, kwam van Antares. Niet de ster, wel de firma, natuurlijk :mrgreen:

Die Russen hebben dat op een microprocessor met DSP geïmplementeerd. Een Sharc of zo. Maar dat is geen open source. En ze hebben maar een tiental samples per motor nodig om dat erg natuurlijk te laten klinken.

Er zijn ook dergelijke setjes voor bv. model spoorbanen. Maar die zijn primitief en klinken niet zo natuurlijk.
Gebruikersavatar
cyrano
Berichten: 1146
Lid geworden op: 31 jan 2012, 21:57

30 mar 2018, 13:09

snameroc schreef:Ik denk dat de woofer met bijbehorend vermogen een groter probleem is. Verder is alleen toerental niet voldoende ook vollast en deel last heeft veel invloed op de beleving
Vermogen is niet echt een probleem. Ons gehoor is prima tevreden met in frequentie verdubbelde boventonen. Het is een motor, geen instrument. En elke motor klinkt anders. Met 10 W en een efficiënte breedbander kom je er al. Zeker als je die plaatst dat die naar onder uitstraalt.

Vollast e.d. zijn makkelijk te implementeren door het stroom verbruik te meten. Bergop klinkt anders dan bergaf. Dat zit in dat kitje al in. Het is ook niet ontwikkeld voor ontploffingsmotoren. Die maken zelf al lawaai genoeg. :lol:
snameroc
Berichten: 3704
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

30 mar 2018, 13:20

Ik denk dat het met 10 watt onmogelijk is om een omstander het gevoel te geven dat er een auto voorbij rijd. Dynamisch bereik speelt ook hier parten net zo goed dat je met een 8 inch niet het voledige reallife uitlaatgeluid kunt weergeven. Voor de chauffeur in de auto kan ik het me wel voorstellen dat is een kleine ruimte en daar is het geluid al gedempt tov buiten de auto.
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2463
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo OV
Contacteer:

08 mei 2018, 14:19

Philips FR931 bij het Goed in Hengelo. Prijs is €37,50
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 2981
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

23 mei 2018, 17:15

CD650 voor €45 in Roosendaal

https://www.google.nl/maps/place/Lage+Z ... 9103?hl=nl

Vanmiddag zelf een Technics SH-GE70 equalizer gekocht.
technics_sh-ge70_stereo_graphic_equalizer.jpg
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12517
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

23 mei 2018, 18:58

De KL-prijzen zijn een beetje te gek aan het worden. Vroeger kreeg je die apparaten voor 5 en 10 euro.
Gebruikersavatar
J.S.
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 dec 2016, 21:03
Locatie: Rand ijsselmeer en waddenzee

23 mei 2018, 19:02

HermanH schreef:CD650 voor €45 in Roosendaal

https://www.google.nl/maps/place/Lage+Z ... 9103?hl=nl

Vanmiddag zelf een Technics SH-GE70 equalizer gekocht.
:shock: Heee die staat hier ook nog in een kast ! :D
Leuk spul, samen met de tuner voor/eindversterker en CD speler .
Technics6 klein.jpg
Bijlagen
Technics4 klein.jpg
> Ook die oude wijze uil, was ooit eens een uilskuiken ;)
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8503
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

23 mei 2018, 19:22

J.S. schreef: en CD speler
Uit nieuwsgierigheid, welk type CD speler is dat? Er staat hier een speler die er sterk op lijkt, vandaar. Maar die is een beetje defect, blijft steeds hangen enzo :(
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
J.S.
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 dec 2016, 21:03
Locatie: Rand ijsselmeer en waddenzee

23 mei 2018, 19:57

Harry schreef:
J.S. schreef: en CD speler
Uit nieuwsgierigheid, welk type CD speler is dat? Er staat hier een speler die er sterk op lijkt, vandaar. Maar die is een beetje defect, blijft steeds hangen enzo :(
Dat is minder leuk inderdaad. :?
Vaak zeggen (slechte) foto's meer dan woorden.. :D
IMG_3761.JPG
IMG_3764.JPG
IMG_3763.JPG
> Ook die oude wijze uil, was ooit eens een uilskuiken ;)
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8503
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

23 mei 2018, 20:52

Bedankt! Mijn speler is de SL-PS740A, net wat anders dus. Loopwerk lijkt Philips, vandaar dat ik geen problemen verwachtte maar de praktijk bleek anders. Enfin, volgende keer beter :roll:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 2981
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

23 mei 2018, 21:29

J.S. schreef:
HermanH schreef:Vanmiddag zelf een Technics SH-GE70 equalizer gekocht.
:shock: Heee die staat hier ook nog in een kast ! :D
Leuk spul, samen met de tuner voor/eindversterker en CD speler .
Deze komt op een stapel met 1979 apparatuur. Later deze week zal ik wel eens een foto plaatsen.

Eerder op de avond bij Snameroc langsgeweest. Er moest eerst nog een 'aanvulling' uit de equalizer worden verwijderd. De vorige eigenaar had er een overload beveiliging ingebouwd. Hierdoor werd er een ingangspoort voor de externe taperecorder geblokkeerd. Tsja, en dat willen we niet.
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 8503
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

23 mei 2018, 21:42

Stapel jij het spul per bouwjaar? Goed hoor, zover ben ik nooit gekomen!
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
J.S.
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 dec 2016, 21:03
Locatie: Rand ijsselmeer en waddenzee

23 mei 2018, 22:26

HermanH schreef:
J.S. schreef:
HermanH schreef:Vanmiddag zelf een Technics SH-GE70 equalizer gekocht.
:shock: Heee die staat hier ook nog in een kast ! :D
Leuk spul, samen met de tuner voor/eindversterker en CD speler .
Deze komt op een stapel met 1979 apparatuur. Later deze week zal ik wel eens een foto plaatsen.

Eerder op de avond bij Snameroc langsgeweest. Er moest eerst nog een 'aanvulling' uit de equalizer worden verwijderd. De vorige eigenaar had er een overload beveiliging ingebouwd. Hierdoor werd er een ingangspoort voor de externe taperecorder geblokkeerd. Tsja, en dat willen we niet.
:shock: Heb je ook een stapel voor de jaren 80 >90 ?
Voor wat ik mij herinner, heb ik deze gekocht eind jaren 80. :wink:
Hij heeft veel mogelijkheden, toendertijd veel gebruik van gemaakt tijdens het 3-meter gebeuren. :mrgreen:
Waaronder vaste fabrieks-instellingen voor koptelefoon en auto meen ik.
Sommige exemplaren, daarvan wil het display wat gaan vervagen. (gezien bij 2 andere exemplaren uit die tijd)
Maar die waren misschien verkeerd schoon gemaakt. :think:
Tegenwoordig staat bij mij alles in de neutraal-stand. :D
Dus ook de; Bass, Treble en Balance . :whistle:

Veel plezier ermee !!
> Ook die oude wijze uil, was ooit eens een uilskuiken ;)
mae
Berichten: 3848
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

24 mei 2018, 02:47

Harry schreef:Bedankt! Mijn speler is de SL-PS740A, net wat anders dus. Loopwerk lijkt Philips, vandaar dat ik geen problemen verwachtte maar de praktijk bleek anders. Enfin, volgende keer beter :roll:
Zou heel goed kunnen. De fabrikant Matsushita Blaupunkt Video GmbH (later Panasonic AVC Networks Germany) kocht loopwerken in bij Philips. Japanse Technics modellen hebben vaker eigen loopwerken.
Plaats reactie