Nieuwe aanwinsten

Stort je hart uit in de MFBfreaks Koffiekorner. Alles mag, en niets moet!

Moderator: Moderators

mikey
Berichten: 1473
Lid geworden op: 07 aug 2016, 08:32
Locatie: Regio Roermond

18 jul 2019, 16:07

HermanH schreef:
18 jul 2019, 15:40
Zeker flink aan het stuur trekken tijdens de terugrit ?
Nah merkt die niks van ;)
Bestaat er medicatie voor het stapel virus :?:
Helaas nog niet :pray:
Daarom dus veel Philips en JVC stapels die langzaam maar zeker groeien :shock:
Janjanse
Berichten: 920
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

18 jul 2019, 16:55


Henk en ja het past in een Smart had nog 15 cm over :mrgreen:
Slank mannetje ben jij, dat je in 15 cm past. 8) :D
Te veel
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 142
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

18 jul 2019, 19:47

Vandaag gescoord bij de kringloop voor 15 euro; een Philips Showline MCP9360i media pc met win XP. Origineel en niet mee gerommeld, inclusief een dikke laag stof! Misschien een leuke dvd speler? Toch een leuke en niet alledaagse Philips vonst! :D
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
mae
Berichten: 4198
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

18 jul 2019, 19:48

Die misstaat zeker niet in een Philipsverzameling. Ik geloof dat hij uit Tsjechie komt van een of andere wat bekendere PC-fabrikant?
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 142
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

18 jul 2019, 20:10

Ja, klopt. Op de onderkant zit een sticker met Philips logo waarop staat ''made in Tsjechië'' Hij is nog netjes van buiten en origineel van binnen, alleen erg stoffig. Morgen even uitblazen met compressor en testen. Op deze site staat hij nog steeds te koop; https://www.plattetv.nl/info?p=379. Volgens mij met de prijs uit 2006 erbij, en die was niet mals!! :shock:
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
mae
Berichten: 4198
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

18 jul 2019, 21:58

Vista Premium ready met 1GB en een Pentium D.... Ik hoop dat niemand dat ooit uitgeprobeerd heeft.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9204
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

18 jul 2019, 22:30

:lol: vast niet, dan was ‘ie wel in de kliko gekieperd :lol:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 142
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

20 jul 2019, 13:47

Gisteren schoongemaakt en getest. Hij werkt nog en start op. Maar na het Philips logo krijg ik een melding voor een Bios password protection. En gezien ik het wachtwoord niet weet kom ik niet verder. Even op zoek naar een computerkenner die er meer verstand van heeft... :geek:
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

20 jul 2019, 14:26

Meestal zit er een backup batterij op het moederbord die de bios instellen vast houd, is een knoopcel CR2032. Die zou je er uit kunnen halen dan reset de bios. ff een tijdje er uithalen of de contactjes na dat de batterij verwijderd is, kortsluiten.
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 142
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

20 jul 2019, 19:38

Dat trucje met de batterij had ik op Google al gevonden, maar dat lukte niet. Ik krijg wel de melding dat de tijd/datum niet meer klopt omdat het geheugen het niet kon opslaan enz. Maar na al die meldingen krijg ik weer die mededeling van het bios wachtwoord :? . Ik zoek nog even verder voor een oplossing.
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

20 jul 2019, 21:20

misschien een backdoor bios password
https://www.askvg.com/how-to-reset-remo ... -password/
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1343
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ qth:JO21XW

20 jul 2019, 21:22

Weinig over te vinden, dit komt uit de serv.manual:

MB fabrikant: Tatung
Bios versie: SU94510J.86A.0044.2005.0727.0111
plaatje:
Schermafbeelding 2019-07-20 om 22.19.50.png
Schermafbeelding 2019-07-20 om 22.19.50.png (199.15 KiB) 755 keer bekeken
Misschien kun je wat foto's en/of opdrukken van het moederboard plaatsen? (want deze foto is er niet in een scherpere versie)
link naar serv manual: https://manualzz.com/doc/19697552/servi ... r-pc-model
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9204
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

20 jul 2019, 21:38

Interessante tip, Rudy, bedankt! Ga ik ook eens proberen met m’n oude XP laptop waarvan ik het BIOS password vergeten ben :oops:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
MarcS
Berichten: 42
Lid geworden op: 10 nov 2017, 10:03

21 jul 2019, 08:22

Zit vaak ook een juper voor bios reset. Misschien staat de jumper verkeerd. Met die jumpuer kun je ook bios reset doen zonder de batterij los te halen.
gerardn
Berichten: 30
Lid geworden op: 22 feb 2019, 16:05

22 jul 2019, 16:48

Van de kringloop in Baarn, stond keurig in de vitrine. Inclusief Lencolamp.

16,50 en werkt perfect.GP400 element.

Afbeelding
Plaats reactie