2 of meer versterkers op 1 set speakers.

Stort je hart uit in de MFBfreaks Koffiekorner. Alles mag, en niets moet!

Moderator: Moderators

har
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: achterhoek

22 mei 2009, 19:47

Hoi,
Ik heb een misschien vreemde vraag.
Als jet meerdere versterkers vis 1 set speakers (geen Mfb) wilt aansluiten zijn daar schakelkastjes oid voor. Nu blijf je aan het ompluggen...

Har
laatkomertje
Berichten: 1039
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:26

22 mei 2009, 20:17

En wie is Jet :?: :? :lol: .
har
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: achterhoek

22 mei 2009, 22:09

Jet = je = de gebruiker= in dit geval Har en dit was een typefoud
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11789
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

23 mei 2009, 11:15

Vroeger (in de tijd dat hifi nog belangrijk was), waren deze kastjes zo in de winkel te koop. Je had ze van Vogels, de fabrikant van o.a. de wandsteunen etc maar ook Elro had die dingen. Ze zijn overigens ook heel eenvoudig zelf te maken, je hebt alleen maar een kistje nodig, wat luidspreker chassisdelen of schroefterminals en een schakelaar naar behoefte (zo'n draaiklik schakelaar of drukknopjes, wat jij wilt).
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3237
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

23 mei 2009, 20:21

Bij AnalogAudio.nl staat ergens een beschrijving van een recorder-schakelkastje en dat leek mij redelijk eenvoudig te doen. Bij luidsprekers zou ik voor degelijk schakel- en aansluitmatriaal kiezen, gezien de wat grotere stroom van versterker naar luidsprekers. Voor MFB's is dat natuurlijk niet nodig, daar is het signaal op lijnniveau.

Grtz,

Mark V.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11789
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

23 mei 2009, 20:44

Ik denk dat zo'n tape-switch als jij bedoelt, Mark, teveel van 't goede is. Daarbij worden namelijk play en record signalen geschakeld, wat bij luidspreker/versterker kastjes niet nodig is. Als je het heel uitgebreid wilt doen, kun je iets maken met twee draaiknoppen (klikknoppen) waarbij de ene staat voor input en de andere voor output. De input knop krijgt dan signalen van "versterker 1-2-3-4" en de output knop geeft het geselecteerde ingangssignaal door naar "speakerpaar 1-2-3-4".
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3237
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

23 mei 2009, 21:25

Klopt Thomas, bij luidspreker-signalen gaat het signaal maar in één richting, dus dat scheelt de helft in het aantal schakelaars, chassisdelen en bekabling. Ik had het alleen maar even ter illustratie aan willen geven, en verder ben ik ervan uitgegaan dat op dit forum de mensen wel zo intelligent zijn dat ze overbodige delen van de recorder-switch weg zullen laten.

Grtz,

Mark V.
Gebruikersavatar
win2k
Berichten: 161
Lid geworden op: 19 jul 2008, 16:34
Locatie: Elburg

23 mei 2009, 21:58

zoek maar eens op speakerswitch en zie de resultaten. :D
har
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: achterhoek

24 mei 2009, 13:21

Een speakerswitch doet toch net het omgekeerde, 1 versterker op 2 of meer speakers sets? Of zijn die dan ook omgekeerd te gebruiken?
Gebruikersavatar
win2k
Berichten: 161
Lid geworden op: 19 jul 2008, 16:34
Locatie: Elburg

24 mei 2009, 15:08

har schreef:Een speakerswitch doet toch net het omgekeerde, 1 versterker op 2 of meer speakers sets? Of zijn die dan ook omgekeerd te gebruiken?
omgekeerd gebruiken en kijken of de aansluitingen geen problemen geven,inwendig meestal een schakelaar met veel draden of een schakelrail met meerdere knopjes afhankelijk van de prijs.
Gebruikersavatar
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

24 mei 2009, 20:04

Opletten met buizenversterkers. Die mogen niet zonder belasting draaien.
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
har
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: achterhoek

25 mei 2009, 07:04

Lijkt me riskante onderneming. Je kunt dus twee versterkers tegelijkertijd ingeschakeld hebben. Dat vinden ze denk ik niet fijn en de speakers ook niet.
koolby
Berichten: 260
Lid geworden op: 03 jan 2009, 18:38
Locatie: Dendermonde, België

25 mei 2009, 07:37

Ik werk met simpele schakelaartjes, 1ntje per speaker. Schakelaar schakelt dus tussen mijn 2 versterkers.
Best niet veranderen van positie terwijl de versterkers aanstaan...
Gebruikersavatar
win2k
Berichten: 161
Lid geworden op: 19 jul 2008, 16:34
Locatie: Elburg

25 mei 2009, 10:15

har schreef:Lijkt me riskante onderneming. Je kunt dus twee versterkers tegelijkertijd ingeschakeld hebben. Dat vinden ze denk ik niet fijn en de speakers ook niet.
dat kan niet ,er is maar 1 paar wat geschakeld is de rest heeft geen verbinding.
de verbinding tussen de aansluitingen wordt eerst verbroken en daarna gemaakt.
koolby
Berichten: 260
Lid geworden op: 03 jan 2009, 18:38
Locatie: Dendermonde, België

25 mei 2009, 13:03

win2k schreef:
har schreef:Lijkt me riskante onderneming. Je kunt dus twee versterkers tegelijkertijd ingeschakeld hebben. Dat vinden ze denk ik niet fijn en de speakers ook niet.
dat kan niet ,er is maar 1 paar wat geschakeld is de rest heeft geen verbinding.
de verbinding tussen de aansluitingen wordt eerst verbroken en daarna gemaakt.
Om problemen te vermijden, vooral bij goedkope schakelaartjes (zoals de mijne :-D) is het toch best om beide toestellen uit te zetten. Om het eventueel overspringen te vermijden.
Maar theoretisch en meestal in de praktijk heb je wel gelijk.
Plaats reactie