Pagina 1 van 4

Prinzsound

Geplaatst: 04 jun 2019, 16:59
door Hans63
Hallo!

Is er iemand bekend met het merk Prinzsound? Er ligt me heel vaag iets bij dat dit ooit een postordermerk was maar kan er naast zitten. Sinds gisteren ben ik in het bezit van een Prinzsound TA 4200 in hobbystaat. Kast is toe aan lijm en was/olie. Gekocht via Marktplaats samen met een gammele 205 platenspeler in de hoop dat de stofkap op mijn 160 zou passen(stofkap gesneuveld onder vallende speaker).Niet dus. Typenummer was op de foto onleesbaar en dus een gok. Versterker zag er leuk uit maar verkoper wist ook verder niet hoe of wat. Via Google kom ik niet verder dan Catawiki met daarop een foto van de versterker en een knap uitziende tuner die als set voor €75 zijn verkocht. Volgens het kavel was ket zeldzaam spul. Verder niets kunnen vinden. Iemand een idee?????

Re: Prinzsound

Geplaatst: 04 jun 2019, 20:14
door Harry
De naam kwam me ook bekend voor, enig gegoogle leerde vervolgens dat het een huismerk was van de firma Dixons: https://www.radiomuseum.org/dsp_herstel ... ny_id=8929
Die firma ken je vast nog wel als '63 je bouwjaar is :wink:
Ik vermoed dat dit spul onder veel merknamen is verkocht, kijk dit topic maar eens door:
viewtopic.php?p=130319#p130319
Lijkt er verdacht veel op hé :) Ook mijn setje Bohland&Fuchs lijkt uit deze hoek te komen, zie viewtopic.php?p=236191#p236191

Maar hoe dan ook, een leuke aanwinst voor je die je niet dagelijks tegenkomt!

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 16:54
door Hans63
Hoi Harry,

Dank voor je reactie en het nodige lees en kijkvoer! Ik ben van '63 en dus is Dixons geen onbekende. Kwam er regelmatig voor fotorolletjes maar van audiospullen kan ik me niets meer voor de geest halen. Wel dat ik enige jaren terug op een rommelmarkt van de school waar mijn kinderen opzaten het een en ander heb zien staan. Was geen belangstelling voor dus zal de container zijn ingegaan. De "echte" audiofreak zal er zijn neus voor hebben opgehaald, vage namen..... Het ziet er toch echt niet goedkoop uit. Heb de foto's bekeken en ben er eigenlijk wel weg van. Gelukkig heb ik weinig ruimte en teveel spullen dus het zal bij deze versterker blijven, denk ik... Dit weekend eens aansluiten en kijken wat er gebeurt Hij gaat aan in ieder geval. De verkoper had deze in combinatie met de 205 platenspeler en onbekende speakers jaren gebruikt. Heb je enig idee hoeveel watt er uitkomt? Zal niet meer dan 10 watt zijn schat ik.

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 16:59
door Harry
Geen idee van het vermogen, staat er helemaal niets op? Mijn Vendomatic was 2x 20 Watt, bij de B&F heb ik daar niet eens naar gekeken. Voor een paar simpele (Philips) speakers is het altijd wel genoeg :)

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 17:08
door Hans63
Ik heb nog wel wat liggen, moet goedkomen. Het hoeft niet hard te zijn. Nee, staat niets op. Stickertje met een nummer, meer niet. Verder 3 x ingang, speakeruitgang en 2 beveiligings knopjes. Hoe dan ook een leuk ding.

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 17:41
door Harry
Beveiligingsknopjes? Dat klinkt luxe! Die heb ik nog niet eerder op zo'n model gezien. Overbelastingsbeveiliging?

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 18:32
door Hans63
Dat lijkt er wel op. Twee rode drukknopjes die lijken op clixons zoals bij droogkookbeveiliging. Eentje voor ieder kanaal. Ik zal eens foto's maken en proberen te uploaden. Ben echt een NoNo met dat soort zaken. Vanaf mijn telefoon zal het ook niet lukken.....

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 18:35
door Hans63
Circuit protection staat erboven. Op een van de Catawiki foto's is het te zien.

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 20:29
door Harry
Ja, gezien op de Catawiki foto. Zo luxe kende ik ze nog niet in deze categorie :)

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 20:50
door Hoewie Loewie
Hoi. Ik heb vaag wel eens van het merk gehoord. Ik meen in de vorm van een draagbare radiocassetterecorder. Google laat in ieder geval een leuke versterker zien. Ziet er goed uit. :clap: :D

Afbeelding

Met bijbehorende tuner:
Afbeelding

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 20:57
door mthecatlover
Als de King of Superscope nu maar geen Prinzsound gaat verzamelen? :mrgreen:

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 21:02
door Hoewie Loewie
mthecatlover schreef:
05 jun 2019, 20:57
Als de King of Superscope nu maar geen Prinzsound gaat verzamelen? :mrgreen:
:hand: :hand: :hand: :snooty:

Re: Prinzsound

Geplaatst: 05 jun 2019, 21:16
door mthecatlover
Yeah right... 8)


Re: Prinzsound

Geplaatst: 06 jun 2019, 16:47
door mae
Afhankelijk van eventuele uitbestede productie is het zelfs niet helemaal onmogelijk dat er een keer een Prinzsound uit dezelfde fabriek kwam als een Superscope :shhh:

In elk geval was het een interessante tijd voor Japanse spullen. Veel wat kleinere fabriekjes die voor tig merken produceerden. Zoiets als nu in China. De kwaliteit wisselde nog wel eens, maar er kwam toen ook al uitstekend spul uit Japan.

Ook Koreanen zoals Goldstar bestonden al, en ik heb de indruk dat er toen minder op kwaliteit bezuinigd werd dan in latere dagen. Mogelijk werd er ook aan Japanse licentieproductie (klonen) gedaan, zoals Chinezen nu ook van alles en nog wat klonen (uit andere landen en van elkaar).

Re: Prinzsound

Geplaatst: 06 jun 2019, 22:22
door Hoewie Loewie
mae schreef:
06 jun 2019, 16:47
Afhankelijk van eventuele uitbestede productie is het zelfs niet helemaal onmogelijk dat er een keer een Prinzsound uit dezelfde fabriek kwam als een Superscope :shhh:
Dat was ook een gedachte van mij toen ik zo even op internet wat info aan het zoeken over het merk Prinzsound. In principe ben ik dan ook best wel benieuwd hoe zo'n Prinzsound versterker er van binnen uit ziet. Wat er van gezien heb, en dat is nog niet veel, zie ik nog geen overeenkomsten maar ik sluit het zeker niet uit. Ik vind zowiezo de wat minder voorkomende audioapparatuur interessant boven iets wat heel veel verkocht is.