2 platenspelers, 1 ingang

Stort je hart uit in de MFBfreaks Koffiekorner. Alles mag, en niets moet!

Moderator: Moderators

pjottr
Berichten: 98
Lid geworden op: 11 jul 2018, 22:57

09 mei 2019, 20:08

Vast niet de enige hiermee, maarre , hoe lossen jullie dat op, anders dan iedere keer de din ompluggen of 2 versterkers en luidsprekers naast elkaar ?
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9445
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

09 mei 2019, 20:23

Meerdere opties denkbaar, bijvoorbeeld
- neem een versterker met twee platenspeler- ingangen
- knoop een van de platenspelers aan een losse platenspeler-voorversterker, de uitgang daarvan kan dan in een lijn-ingang van de versterker.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Forsyth
Berichten: 1061
Lid geworden op: 27 apr 2015, 09:42
Locatie: Oost brabant

09 mei 2019, 20:25

Of een verloopstekker din naar 2x din
Genoeg :lol: , of toch niet?
pjottr
Berichten: 98
Lid geworden op: 11 jul 2018, 22:57

09 mei 2019, 20:34

da's een mooi maar alleen nog nooit gezien
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9445
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

09 mei 2019, 20:39

Mmm, ik ben beslist geen expert maar heeft die optie geen nadelen wat betreft de kans op brom en de vergrote capaciteit van de bekabeling? :think:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
pjottr
Berichten: 98
Lid geworden op: 11 jul 2018, 22:57

09 mei 2019, 21:53

ja dat zou ik ook zeggen, is er niet soort schakelkastje te koop ?
Of een soort mini-mengpaneel met 2 kanalen ? :lol:
Forsyth
Berichten: 1061
Lid geworden op: 27 apr 2015, 09:42
Locatie: Oost brabant

09 mei 2019, 21:58

Harry schreef:
09 mei 2019, 20:39
Mmm, ik ben beslist geen expert maar heeft die optie geen nadelen wat betreft de kans op brom en de vergrote capaciteit van de bekabeling? :think:
Zou kunnen, maar ik ben ook geen expert. Ik weet alleen dat ze er zijn.
Als ik van die kabeltjes tegen kom bij de kringloop of rommelmarkt neem ik ze altijd mee.
Zal het eens uitproberen, heb ze wel, maar nog niet echt gebruikt.
Bijlagen
20190509_225530[7893].jpg
Genoeg :lol: , of toch niet?
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

09 mei 2019, 22:50

Zou ik niet zo snel doen met die zwakke signalen van een element.
De suggesties van Harry vind ik nog het beste. :handgestures-thumbupleft:
Een Y-kabel zou ik zeker niet doen, kan nooit goed gaan. Geeft waarschijnlijk zelfs helemaal geen geluid of nog veel zwakker + brom.
~ Mark ~
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3590
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

10 mei 2019, 09:02

Kan het ook met een audioschakelaar ? Ik gebruik dergelijke schakelkasten voor mijn MFB boxen. Om DIN aan te sluiten gebruik in een DIN-Tulp verloop.

https://www.allekabels.nl/audio-schakel ... 2-weg.html

Afbeelding
Binnenkort uitverkoop
Forsyth
Berichten: 1061
Lid geworden op: 27 apr 2015, 09:42
Locatie: Oost brabant

10 mei 2019, 09:10

HermanH schreef:
10 mei 2019, 09:02
Kan het ook met een audioschakelaar ? Ik gebruik dergelijke schakelkasten voor mijn MFB boxen. Om DIN aan te sluiten gebruik in een DIN-Tulp verloop.

https://www.allekabels.nl/audio-schakel ... 2-weg.html

Afbeelding
Is eigenlijk hetzelfde als het getoonde schakelkastje op mijn foto.
Genoeg :lol: , of toch niet?
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2777
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

10 mei 2019, 10:05

Een mengpaneeltje met 2 phono kanalen is ook nog een optie.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3890
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

10 mei 2019, 12:08

Een schakelkastje zelf maken. Benodigdheden:
- een kastje, liefst van metaal
- een draaischakelaar, 2 polig, 6 standen. Deze zijn zelf in te dammen tot 5, 4, 3, of 2 standen
- een knop voor de draaischakelaar
- DIN en/of cinch chassisdelen, afhankelijk van wat aan je PU zit
- afgeschermd snoer met een DIN of 2 cinch stekker(s)
(Verdere info via Patrickvb)

- enkele uren vrije tijd voor:
- wat boorwerk
- wat soldeerwerk
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2777
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

10 mei 2019, 13:54

Will schreef:
10 mei 2019, 12:08
Een schakelkastje zelf maken. Benodigdheden:
- een kastje, liefst van metaal
- een draaischakelaar, 2 polig, 6 standen. Deze zijn zelf in te dammen tot 5, 4, 3, of 2 standen
- een knop voor de draaischakelaar
- DIN en/of cinch chassisdelen, afhankelijk van wat aan je PU zit
- afgeschermd snoer met een DIN of 2 cinch stekker(s)
(Verdere info via Patrickvb)

- enkele uren vrije tijd voor:
- wat boorwerk
- wat soldeerwerk
Materiaal is te koop bij www.tessatronic.nl
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
pjottr
Berichten: 98
Lid geworden op: 11 jul 2018, 22:57

11 mei 2019, 16:17

watcis dat 6728 kastje op de foto van Forsyth dan ?
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3890
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

11 mei 2019, 18:18

pjottr schreef:
11 mei 2019, 16:17
watcis dat 6728 kastje op de foto van Forsyth dan ?
Dat is een miniatuur mengkastje.

Afbeelding
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Plaats reactie